Bakanlık onaylı SRC 5 ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimleri

TÜVTÜRK Akademi’de verilen Mesleki Yeterlilik Eğitimleri’nin başında SRC 5 Eğitimleri geliyor. Tehlikeli maddelerin karayolları ile taşınmalarında oluşabilecek hataların, asgari düzeye indirilmesi amacıyla gerekli önlemlerin alınmasına yönelik verilen bu eğitimler sonunda katılımcılar, bakanlığın düzenlediği sınav sonucunda başarılı olmaları durumunda dökme veya paketli olarak tehlikeli madde taşıyan tüm sürücülerde bulunması zorunlu olan SRC 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazanıyor. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından SRC 5 Eğitimi’ni vermeye yetkilendirilmiş TÜVTÜRK Akademi, eğitimlerini kendi bünyesinde, konusunda tecrübeli eğitmenlerle, güncel teknik ekipman ve araçları kullanarak veriyor.      17 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen SRC 5 sınavlarına, TÜVTÜRK Akademi’de açılan kurslar ile hazırlanan kursiyerlerin tümü sınavlardan başarıyla geçti.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimleri, Akademi’de sunulan bir diğer Mesleki Yeterlilik Eğitimi konusunu oluşturuyor. 2014 yılından itibaren, Tehlikeli Madde Taşımacılığı ile ilgili gönderen, paketleyen, dolduran, taşımacı vs. faaliyetleri gerçekleştiren işletmelerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunluluğu getirilmesini takiben, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi vermeye yetkilendirilen TÜVTÜRK Akademi, 2016 yılı itibariyle bu konuda da sektöre hizmet sunmaya başlayacak.

 Teknik Eğitimler

TÜVTÜRK Akademi’deki ana eğitim konuları arasında yer alan Teknik Eğitimler kapsamında, araçlarını kendi muayene edebilen resmi kurum ve kuruluşlar veya TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’na araç getirmekle yükümlü yetkili servislerin çalışanlarına verilen Araç Bakımında Muayeneci Bakış Açısı Eğitimi,  Egzoz Emisyon Eğitimleri yer alıyor.

Yetkinlik Bazlı Eğitim ve Gelişim Programları

TÜVTÜRK çalışanlarına yönelik Yetkinlik Bazlı Eğitim ve Gelişim Programları, temel yetkinliklerini geliştirmeyi, ortak çalışmayı, aynı değerler ve çalışma anlayışı etrafında kaynaşarak kuruma bütünlük kazandırmayı, etkinliği ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu düşünceden yola çıkan TÜVTÜRK Akademi, İletişim, Gelişim, Yönetim Gelişim, Liderlik Gelişim gibi programları çalışanlarına sunuyor.

 Tesisin yapısı farklı kullanımlara olanak tanıyor

2 bin m2 açık, 3 bin m2 kapalı alan üzerinde kurulu TÜVTÜRK Akademi’de, kullanım amacına (resepsiyon, toplantı, yemek vb.) ve düzenine göre (toplantı, tiyatro, sınıf vb. düzeni) 6 kişiden 30 kişiye kadar kapasiteye sahip ve ihtiyaç olması halinde birleştirilebilen 6 eğitim salonunda toplam 100 kişiye eğitim verilebiliyor.

Eğitimlerde görselliği ve pratik uygulama fırsatını artırmak amacıyla kurulan tam donanımlı bir teknik laboratuvar, pratik eğitimlerin gerçekleştirildiği 2 adet bağımsız eğitim muayene kanalı, Egzoz Emisyon Teknisyenliği Eğitimleri için bağımsız Egzoz Emisyon Ölçüm İstasyonu ve muayene eğitimlerinde kullanılmak üzere Mobil Muayene Eğitim İstasyonu da bulunuyor.

Farklı kurumlara, farklı eğitimler

TÜVTÜRK Akademi’de, 2015 Mayıs ayında Trafik Müşavirleri Esnaf Odası’na yönelik Araç Muayenesine Muayeneci Bakış Açısı Eğitimi, Haziran ayında TÜVTÜRK iş ortaklarına yönelik Kalite ve Suistimal Önleme Odaklı Denetim Eğitimi ve Temmuz ayında bireysel katılıma yönelik SRC5 Tanker Eğitimi ve SRC5 Mesleki Yeterlilik Eğitimi verildi. TÜVTÜRK Akademi, 2016 yılında bu eğitim programlarının sayısını çoğaltarak sektöre katkısını artırmayı hedefliyor.

 Organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor

Eğitimlerin yanı sıra, toplantı organizasyonları için de kiralanabilen TÜVTÜRK Akademi; İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy kavşağından sadece 30 dakika mesafede ve doğa ile iç içe bir konumda bulunması sebebiyle de eğitim, konferans ve etkinlikler için son derece ideal bir ortam sunuyor.

 

 Bir Bakışta TÜVTÜRK Akademi

·         Gerek TÜVTÜRK çalışanlarına, gerekse farklı firma kuruluşlara teknik ve yetkinlik eğitimlerinin verildiği mesleki eğitim merkezi

·         TÜVTÜRK Akademi’de verilen eğitimler

o    Mesleki Yeterlilik Eğitimleri

§  SRC Eğitimleri

·         SRC 5 Belgesi Temel Mesleki Yeterlilik Eğitimleri

·         SRC 5 Belgesi  Tanker ile Taşımacılık Mesleki Yeterlilik Eğitimleri

·         SRC 5 Sınıf 1 Mesleki Yeterlilik Eğitimleri

·         SRC 5 Sınıf 7 Mesleki Yeterlilik Eğitimleri

§  Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimleri

o    Teknik Eğitimler

§  Egzoz Emisyon Teknisyenliği Sertifika Eğitimi

§  Araç Bakımında Muayeneci Bakış Açısı Eğitimi

o    TÜVTÜRK Yetkinlik Bazlı Eğitim & Gelişim Programları

§  İletişim Programları

§  Gelişim Programları

§  Yönetim Gelişim Programları

§  Liderlik Gelişim Programları

·         Kolay Ulaşım

o    Sabiha Gökçen Havalimanı’na 1 saat, Anadolu yakası Çekmeköy kavşağına 30 dakika, Şile ilçe merkezine ise 10 dakika mesafede

·         Çözüm sunan organizasyon merkezi

o    Şehrin kalabalığından uzakta, doğayla içiçe bir eğitim ortamı

o    2000 m2 açık, 3000 m2 kapalı alan

o    Bağımsız, ancak ihtiyaç duyulması halinde birleştirilebilen 6 sınıf

o    Toplam 100 kişilik katılımcı gruplarına cevap verebilen fiziki yapı

o    Tam donanımlı bir teknik laboratuvar

o    Pratik eğitimlerin gerçekleştirildiği 2 adet bağımsız eğitim muayene kanalı

o    Egzoz Emisyon Teknisyenliği Eğitimleri için bağımsız Egzoz Emisyon Ölçüm İstasyonu

o    Muayene eğitimlerinde kullanmak üzere Mobil Muayene Eğitim İstasyonu