Ağır ve hafif ticari araçları kapsayan bir Ticari Araç Programı geliştiren Bosch, sunduğu çözümlerle filo sahiplerinden bireysel müşterilere kadar geniş bir kesime ulaşıyor.

Türkiye’de özellikle inşaat ve lojistik sektörlerindeki büyümeyle birlikte otomotiv yedek parça ve ticari araç segmentinin de ihtiyaçları artıyor. Bosch Yedek Parça İş Birimi tarafından geliştirilen Ticari Araç Programı, fren ve enjeksiyon sistemlerinden, buji, şarj mars aksamları, silecek ve aydınlatma sistemlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sağlıyor.

Bosch Ticari Araç Programı ayrıca, küçük motorlar, sensörler, röleler, filtreler ve test cihazlarını da destekleyen çözümlerle tüm ticari araç segmentindeki müşterilere dokunuyor.

Bosch’tan tüm ticari araç müşterilerine 360 derece çözümler

Ağır ve hafif ticari olmak üzere ticari araç sahiplerine iki kategoride hizmet sunan Bosch Otomotiv Yedek Parça İş Birimi, müşterilerine orjinal ekipman kalitesinde yedek parça tedariki sağlıyor.

Ağır vasıta ürün grubu için araç üreticileriyle ortak olarak geliştirilen ürünler, yedek parça pazarına sunuluyor. Bu üürnler arasında starter/alternatör (24 V), silecek (1000 mmye kadar), filtre (hava, yakıt, yağ, kabin, özel filtreler), akü (24 V uygulamalar), elektronik parçalar (24 V) role, sensor, küçük motorlar (24 V), aydınlatma, sinyal, belt ve hidrolik fren çözümleri bulunuyor.

Bosch hafif ticari ürün gurubu ise starter/alternatör (12 V), slecek (700 mmye kadar), filtre (hava,yakıt,yağ,kabin), akü (12 V uygulamalar), elektronik parçalar(12 V), role, sensor, küçük motorlar (12 V), aydınlatma, sinyal, belt ve hidrolik fren uygulamalarıyla hizmet sağlıyor.

Bosch Fren Sistemleri, sürüş güvenliğinde dünya lideri

Sürüş güvenliği sistemleri konusunda lider üretici olan Bosch Fren Sistemleri; ön ve arka fren ürün grubunda ilklere imza atmayı sürdürüyor. Fren sistemleri, ABS, ESP, ASR, FDR sistemlerinin seri üretimine ilk geçen firma unvanına sahip Bosch Fren Sistemleri, Yokuş İniş ve Yokuş Tutuş Kontrolu, Yumuşak Duruş Sistemi, Fren Diski Temizleme sistemi gibi yeni geliştirdiği uygulamalarla dikkat çekiyor. Ayrıca, Bosch'un pazara sunmuş olduğu fren sistemlerinde, çevreye zararlı olan asbest tozu kullanılmıyor.

Sunduğu yüksek ürün kalitesi ile enjektör memelerinde en uygun hassasiyeti  sağlayan Bosch 0,005 mm oranına ulaşarak, ISO 9001, QS 9000 ve VDA 6.1 gibi kalite belgelerinin de sahibi bulunuyor. Bosch, ayrıca ‘Birim Enjektör’ ve ‘Common Rail Sistemi’ ile yüksek güç sağlarken, gürültü ve egzoz emisyonu değerlerini de en aza indiriyor. Bosch ürettiği komple dizel sistemleriyle de sistemsel bir uyumu göz önüne alarak hareket ediyor.

Rakiplerinden farklı olarak motronik ve jetronik sistemlerin de üreticisi olan Bosch, Benzinli Enjeksiyon Sistemleri çözümlerinde yakıt pompası, oksijen sensörü, hava kütle ölçeri, yakıt dağıtıcısı, distribütörü gibi birçok çözümle 50 yılı aşkın bir süredir tüm kullanıcılarına himzet sunuyor. Bosch, düşük stok maliyeti ve geniş bayi ağıyla Bosch, benzin enjeksiyon sistem parçalarında tüm dünyada önemli bir pazar payına sahip bulunuyor.

Bosch, 100 yılı aşkın süredir dünyanın buji ihtiyacını karşılıyor

Buji üretimi ve teknoloji konusunda tüm araç üreticilerine yönelik üretim yapan Bosch, 100 yılı aşkın bir süredir buji üretimi gerçekleştiriyor. Super, Super 4, Super Plus, Platin ve Silver Bosch bujilerinin üretimini gerçekleştiriyor. Bosch’un ürettiği bujiler, yakıt tasarrufu yanında optimum ateşleme sağlıyor.

Yüksek kalitesiyle ilk harekette hissedilir bir performans sunan bujiler, uzun ürün ömrüyle araç üreticileri tarafından tüm dünyada tercih ediliyor. Başta Stuttgat Feuerbach’daki üretim tesisi olmak üzere, Brezilya, Çin ve Hindistan'daki fabrikalar, tüm araç üreticilerine yönelik üretimini sürdürüyor.

Bosch her bir parça gibi tüm sistemi de üretiyor

Bosch Otomotiv Yedek Parça İş Birimi, dünya çapındaki satışlarının en büyük bölümünü şarj-marş ürünlerinden sağlarken; marş dişlisi, akü, kayış gibi parçalar yerine tüm sistemin üretimini gerçekleştirebiliyor. Bosch'un geliştirdiği -HEF95-L tipi marş motorları 800.000 km'ye kadar artırılmış kullanım ömrüne sahip bulunuyor ve filo araçları için en iyi çözümleri sunuyor. Ayrıca, daha hafif olan CF70 tipi marş motorlarıyla ise yüksek performans sağlanıyor.

70 yılı aşkın bir süredir silecek sistemleri konusunda üretim gerçekleştiren Bosch, ağır vasıta silecek çözümleri kapsamında silecek motorları ve kolları, adaptörler gibi gerekli tüm parçaları sağlıyor. Bosch sileceklerde kullanılan üstün kauçuk teknolojisi sayesinde en az deformasyon oranı sunulurken, sileceklerin ömrü rakiplerine göre daha uzun oluyor. Mümkün olan en sessiz ve yumuşak siliş performansı sunan silecekler, yıllık 30 milyon adet üretiliyor ve tüm dünyaya dağılımı sağlanıyor.

1000 çeşitten fazla far tipi üretim gerçekleştiriyor

Komple fardan her türlü aydınlatma lambalarına ve far ayar cihazına, sis ve iş makineleri aydınlatmalarına kadar çözümler sunan Bosch, ayrıca %60 oranında daha fazla ışık yayan ampullerin üretimini de gerçekleştiriyor. AB standartlarına göre üretilen Bosch aydınlatma çözümleri, 1000 çeşitten daha fazla far tipini içeriyor. Avrupa ve Japon otomobil üreticilerine göre her türlü far tipi için üretim yapılıyor.

Sensör ve rölelerde global uzmanlığa sahip

Otomotiv sektöründeki tecrübesini akım motorları, röle ve sensörlerle de ispatlayan Bosch, en ağır çalışma koşullarında bile -vibrasyon, darbe ve farklı sıcaklık gibi zorlayıcı durumlara dayanıklılık gösteriyor. Sensör teknolojilerindeki uzmanlığıyla en uzun ömürlü ve dayanıklı sensörleri geliştiren Bosch, hassas ölçümler için yüksek duyarlılık, sağlamlık ve hassaslık içeren sensörler üretiyor. Bosch, ayrıca ürettiği mikro, küçük ve yüksek güç rölelerini müşterilerine sunuyor.

Filtre sistemlerinde son teknoloji

Sadece, Alcala - İspanya tesislerinde yılda 16 milyon adet jetronik-dizel yakıt filtresi üreten Bosch bununla kalmıyor ve gerekli olan diğer tüm filtre elementlerini üretiyor.

Havanın içindeki yabancı maddeleri engellemek emprenye tekniğiyle bir filtre üreten Bosch, kir partikülerlerinin %99,9'unu süzebiliyor. Böylece aracın yakıt tüketimini %10 oranında azaltabiliyor. Basit bir filtrelemeden öte komple sistemi koruyan, Bosch filtreleri, aracın ilk günkü performansını sağlamak üzere tasarlanıyor.

Bosch Diagnostik ve Test Cihazları ile de bir araç servisinin ihtiyacı olan tüm ekipmanları sağlayabiliyor.