Knorr-Bremse Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Ozan Çiçek yaptığı açılış konuşmasında mobiliteyi güvenli kılacak çözümlere odaklandıklarını söyledi. Çiçek, Knorr-Bremse olarak ticari araçların yanında raylı sistemler için de teknolojiler ürettiklerini söyledi. Dünyada günde 1 milyardan fazla kişinin Knorr-Bremse ürünlerini kullandığını aktaran Çiçek, “Knorr-Bremse 1905 yılında Berlin’de kuruldu. Sıkıştırılmış hava ile yük trenleri için fren sistemlerini üreterek faaliyetlerine başladı. 1985 yılında şirket yeniden yapılanıyor ve ticari araçlar ve raylı sistemlere hizmet veriyor. Sadece ürün üreten değil çözüm üreten bütünsel yaklaşan bir firma olduğu için ürün portföyünü sürekli genişletiyor” dedi.  
 
Knorr-Bremse Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Ozan Çiçek yaptığı açılış konuşmasında mobiliteyi güvenli kılacak çözümlere odaklandıklarını söyledi. Çiçek, Knorr-Bremse olarak ticari araçların yanında raylı sistemler için de teknolojiler ürettiklerini söyledi. Dünyada günde 1 milyardan fazla kişinin Knorr-Bremse ürünlerini kullandığını aktaran Çiçek, “Knorr-Bremse 1905 yılında Berlin’de kuruldu. Sıkıştırılmış hava ile yük trenleri için fren sistemlerini üreterek faaliyetlerine başladı. 1985 yılında şirket yeniden yapılanıyor ve ticari araçlar ve raylı sistemlere hizmet veriyor. Sadece ürün üreten değil çözüm üreten bütünsel yaklaşan bir firma olduğu için ürün portföyünü sürekli genişletiyor” dedi.  

TİCARİ ARAÇLAR VE RAYLI SİSTEMLER İÇİN ÇOKLU ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolarlık bir ciro yaptıklarını aktaran Çiçek, cironun yüzde 54’ünün raylı sistemler, yüzde 46’sının ise ticari araçlardan geldiğini belirterek, “Büyümenin en önemli ayağı Ar-Ge ve gelişime yatırım yapmak. 2016 yılında 328 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yapıldı. Raylı sistemler için yeni şirket satın almaları oldu. Özellikle hem ticari araçlar hem raylı sistemlerde elektrikli çözümler için yatırımlar yapılıyor” dedi. Çiçek, Knorr-Bremse’nin yeni yatırımlarının ve şirket satın almalarının devam ettiğini ifade etti. Raylı sistemlerle ilgili bilgi veren Çiçek, sadece ürün tedarik eden bir firma olmadıklarını iş ortaklarının her türlü ihtiyacına çözüm üreten bir firma olduğunu söyledi. Ticari araçlar tarafında aracın fren sistemi dışında aktarma organlarından başlayarak hava besleme, araç dinamiği ve direksiyon sistemleri gibi ürünlerle müşterilerine katma değer sağladıklarını ifade etti. Modüler ve ölçeklenebilir fren kontrolü ile ilgili bilgi veren Çiçek, montaj maliyetinde yüzde 15 düşük maliyet, yeni fonksiyonların eklenebildiği esneklik sunduğunu söyledi. Knorr-Bremse’nin araç verimliliğine odaklandığının altını çizen Çiçek, fren sistemlerinden otonom sürüşe doğru gelişen pazarda katma değer yaratan çözümleri müşterilerine sunduklarını söyledi. Şeritten ayrılma uyarısı, adaptif hız kontrolü ve acil frenleme gibi fonksiyonları uyguladıklarını, yakın gelecekte yeni çözümlerin de sunulacağını ifade etti.  

ÇOK MARKALI PROFESYONEL SATIŞ SONRASI HİZMETLER GELİŞTİRİYORUZ
Aftermarket Filo Yönetim Çözümleri Müdürü Frank Merwerth, aftermarket oluşumu ve satış sonrasında yeni trendler hakkında konuştu: “Satış sonrası için lider çözüm tedarikçisi olmak istiyoruz.  Biz pazarın sadece belirli bir bölümü için değil bütününe hitap etmek istiyoruz. Satış sonrası için TruckServices adı altında bir marka çıkardık. Knorr-Bremse kalitesinde hizmet sunuyoruz. Satış sonrası hizmetleri yapmak için çıkardığımız bir marka. 500 sözleşmeli müşterimiz bulunuyor. Binin üzerinde noktaya hizmet veriyoruz. Şu anda ticari araca odaklanan distribütörlerin Avrupa’daki en büyük tedarikçisiyiz. Bu bizim hali hazırda hizmet verdiğimiz pazarda lider olmamızdan kaynaklanıyor. Aktarma organları ve frende 10 binin üzerinde parça sunuyoruz. Sürekli olarak ürün portföyümüzü de genişletmeye devam ediyoruz. Bu spesifik yaklaşımımız ile 100’ün üzerinde kişi çalışıyor. Bunlar sadece satış sonrasına odaklanıyor. Lojistik açısından da Avrupa’da 6 farklı noktada depomuz bulunuyor. Berlin’de yeni bir depomuz daha hizmete girecek. Türkiye’de de gerçekten çok yoğun çalışarak bu gereken hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Şu anda 11 yıldır üst üste fren sistemlerinde en iyi marka ödülünü kazanıyoruz. Sloganımız Sürüşe Devam. Filo yöneticileri araçları ile sorun yaşamadan para kazanmaya devam etsinler. Amacımız da bu. Full Servis atölyemiz var. Filoların içinde farklı markalar var. Bunun için farklı çözümler sunan servislere ihtiyaç oluyor. Biz öyle bir destek sunuyoruz ki bütün araç markaların kapsıyoruz. Aynı zamanda kamyonun treylerin bütün çok büyük bir bölümünü kapsıyoruz. Bütün bu servislere teknik destek de sağlıyoruz.  Şu anda 375 ortağımız var. Bununla birlikte 2020 sonrasında bu konsepti Türkiye’de de sunmuş olacağız. Türkiye’den İspanya’ya giden bir kamyon her yerde servisimize uğrayabilecek.” Frank Merwerth aftermarket sektöründe e-gelişim için çözümler geliştirdiklerini de aktardı: “Tüm tedarik zincirinin ve hizmetin birbiriyle bağlantılı olması hizmetimizi geliştiriyor. Otonom araçlar kullanılmaya başlanacak. Bunlara servis hizmetleri eklenecek. Bu sayede gerçek zamanlı olarak araçların durumu görülecek. Bu sayede ihtiyaç olan parçalar sistem üzerinden belirlenerek gönderilebilecek.  Aracı yolda tutabilmek, arızaya sebebiyet vermemek, tam servis sözleşmesi yapmak, servislerin de farklı markalara hizmet vermesini sağlayacak bir trend var.”  

TELEMATİK ÇÖZÜMLERLE TAM KONTROL SAĞLIYORUZ
Telematik Sistemler Satış Yöneticisi­ Mithra Kaiser telematik sistemler hakkında bilgi vererek bağlantılı olmak ve bunun nasıl bir etki yaratacağını anlattı: “Ürünlerimizin nasıl kullanıldığını, ihtiyaçların ne olduğunu görebiliyoruz. Bu bilgileri kullanarak ürünlerimizi ve hizmetlerimizi daha iyi hale getiriyoruz. Büyük OE’ler bunu yapıyorlar ama biz neden devreye girdik? Ürün yaşam döngüsü boyunca orada bulunalım dedik, nihai bilgilere ulaşmak istedik ve araç üreticileri için köprü olmak istedik. Telematik ile aracın lokasyonunu davranışlarını uzaktan izlemenizi sağlıyor. Temel bir paket ve bunun üzerine ekstra paketler ekledik. Modüler bir sistem oluşturduk. İstediğiniz modülü temel pakete ekleyebiliyorsunuz. Kamyonlara taktığımız bir kutu ile verileri topluyoruz. Buradaki veriler tabletler ve cihazlardan görülebiliyor. Yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz, verimliliği artırıyorsunuz, kazaları azaltıyorsunuz, sürüş bilgilerini alıyorsunuz. Bu bizim başlangıç paketimiz. Bunun üzerine ekstra modüller ekleyebiliyorsunuz. Hem sürücünün hem kamyonun bütün davranışlarını takip edebiliyorsunuz. Driver Plus ile sürücülere puan verildiği için sürücüler arasında rekabet gelişiyor. Sürücülere görev atayabiliyorsunuz. Safety Plus ile araç üzerinden farklı noktalardan bilgi alıyorsunuz. Kamera bağlayarak kontrol sağlayabiliyorsunuz.  Logistics Plus ile bütün rotalar görülebiliyor. Aracın nerede olduğunu varış noktasına ne zaman varılacağını görebiliyorsunuz. Diğer taraftan sürücülerinize geri bildirim sunabiliyorsunuz. Delivery Plus ile kâğıt israfından kaçınabiliyorsunuz. Örneğin bir ürün hasar gördü resmini çekip gönderebiliyorsunuz. Diagnostics Plus ile aracınızın kontrolü yapılıyor. Aracınızı servise götürün veya şunu yapın diyor. Monitor Plus izleme fonksiyonu ile treyler sıcaklığını ölçebiliyorsunuz, kapı açıldı mı kontrol edebiliyorsunuz. Treyler tarafından böyle bir talep gelirse müşteriyle görüşüyoruz. Neye ihtiyaçları olduğunu görüyoruz ve ona göre treylere monte ediyoruz. Bunun için öncelik filo yöneticisinin ihtiyacıdır.  
  

KNOR-BREMSE HAVALI DİSK FRENİ; GÜVENLİK, KONFOR VE UYGUN MALİYET AVANTAJI SUNUYOR
Treyler Tekerlek Sonu Ürün Müdürü Rudolf Ober, havalı disk frenleri hakkında bilgiler vererek yeni treyler teknolojileri hakkında konuştu: “Havalı disk frenin avantajı güvenliktir. Çünkü fren aracı durduran bir sistemdir. Kampanalı frenlerde frende zayıflama olur. Örneğin yokuş aşağı giderken sürekli frene basıldığı için fren zayıflıyor ve fren gücü azalıyor. Kampanalı frenle havalı disk frenin ne zaman nasıl ısındığını yaptığımız testlerle ortaya koyuyoruz. Havalı disk fren yüzde 30 daha iyi performans ortaya koyuyor. Araç 4-5 metre daha önce araç duruyor. Bu güvenlik için çok önemli. Havalı disk frende sağ ve sola eşit yüklenme oluyor. Bu da direksiyonda daha fazla denge anlamına geliyor. Ticari araç çok maliyetlidir. Aracın etkin çalışması gerekir ve size en iyi maliyet yapısını sunuyor olması gerekir. Kampanalı frende balata değişimine göre havalı disk frende balata değişimi çok daha kolay. Bu de servis ücreti ve çalışma sürecini etkiliyor. Kampanalı ile kıyaslandığında dingil başına 30 kilogram daha hafif olması nedeniyle istihab haddinde önemli avantaj sağlıyor.  Disk Fren konusunda Knorr-Bremse 1996 yılından beri pazar lideridir. 30 milyonun üzerinde disk fren üretimi yaptık. Otobüslerde, treylerlerde, kamyonlarda dünyanın her yerinde Knorr-Bremse havalı disk fren kullanılıyor. Tam bir ürün portföyüne sahibiz. Farklı araçlar için tüm modellere sahibiz. Aynı zamanda sistem tedarikçisiyiz.”