Bu teknolojiler, tüm hava şartlarında kusursuz koruma ve daha uzun motor ömrü, uzun yağ değişim aralıkları ve yakıt tasarrufunu da beraberinde getiren bir ürün ortaya koyuyor. Shell Rimula, yeni formülünde bulunan Ekstra Dinamik Koruma Teknolojisi sayesinde, daha gelişmiş motor koruması ve verimlilik artışı sağlıyor.

Orijinal ekipman üreticileri (OEM) tarafından gerçekleştirilen testlerde mükemmel piston ve segman temizliği performansı sergileyen Shell Rimula; segman, silindir gömleği ve valf mekanizması gruplarında aşınmaya karşı üstün koruma sağladı. Ayrıca yüksek oksidasyon direnci sayesinde yüksek viskozite kararlılığı ve uzun yağ ömrü sağlayan Shell Rimula, yatakları korozyona karşı koruyor ve tortu oluşumunu engelliyor. Böylece motorun ömrünü uzatıyor. Düşük uçuculuk oranı sayesinde ise yağ tüketimini de azaltıyor. Düşük sıcaklıklarda mükemmel pompalanabilirlik özelliği sayesinde de soğuk iklimlerde koruma ve kolay ilk çalışma performansı sağlıyor. Ürünün sağladığı bu faydalar uzun vadede ağır vasıta sahiplerinin maliyetlerini azaltmasına yardımcı oluyor.

Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak, yenilenen Shell Rimula’nın, ürünü kullananlara sağlayacağı avantajlara dikkat çekerek, “Müşteri beklentilerini karşılamayı ve ötesine geçmeyi hedefleyen hizmet anlayışımızı, en son teknolojiyle geliştirdiğimiz ürünlerimizle destekliyoruz. Ürünlerimizi yüksek teknolojimizle yenileyerek müşterilerimizin elde ettiği faydayı artırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle madeni yağ pazarında tercih edilen bir markayız” dedi.

YENİ AMBALAJ TEKNOLOJİK YENİLİKLERİ ÖNE ÇIKARIYOR

Shell Rimula’nın yeni ambalaj tasarımı ise üründe kullanılan son formülasyon konusunda daha anlaşılır bilgiler sunmayı amaçlıyor. Altı farklı pazarda yürütülen müşteri araştırması ve analizi doğrultusunda ürünün ambalajında yapılan değişiklikler, müşterilerin satın alma sürecini kolaylaştıracak ve ürün karmaşasının yaşandığı pazarda, markanın farklılığını öne çıkaracak.

Shell Global Ambalaj Müdürü Ashish Kothari, yeni ambalaj tasarımı konusunda, “Ürünümüzü müşterilere tanıtan ambalaj, mağazadaki sessiz satış elemanıdır. Gerçek dünyada etiket, markanın görsel dışavurumudur. Müşterilerse kendilerini iyi anlayan markaları sever. Bu anlamda, iletilmek istenen mesajı anlamlı kılmak ve bilgi hiyerarşisini tam manasıyla kurmak yeni tasarımın temelinde yatan hedeflerdi. Bu doğrultuda yeni tasarımımız, çok çalışan müşterilerimizin yoldaki performanslarını artırmalarını sağlayan güvenilir bir iş ortağı olduğumuzu yansıtıyor” şeklinde konuştu.

Araştırmalardan elde edilen sonuçlar, müşterilerin bir etiket üzerinde ilk olarak marka, renk ve yalın tasarım gibi kilit belirleyici figürlere baktığını açıkça ortaya koyuyor. Buna göre Shell Rimula’nın yeni ambalaj tasarımı, insan gözünün en çok neye dikkat ettiğini belirlemek amacıyla içerik tarayan ve yenilikçi bir algoritma olan 3M™ Visual Attention Service (Görsel Değerlendirme Sistemi) taramasından geçirildi. Elde edilen sonuçlar, birinci dereceden önem arz eden bilgilerin müşterilerin kolaylıkla görebileceği şekilde yeni ambalaj üzerine yerleştirilmesi için kullanıldı. Böylece müşterilerin satın alma kararlarını mümkün olduğunca kolaylaştıracak bir ambalaj tasarımı ortaya çıktı.