İnovasyon kültürünün, özel sektör ve kamu nezdinde bir iş yapış biçimi olarak benimsenmesini amaçlayan Türkiye’nin en önemli inovasyon platformlarından İnovaLİG 2015 Ödülleri, İstanbul Kongre Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. “İnovasyon Yaşam Döngüsü ve Süreçleri” kategorisinde üçüncülük ödülü, Shell&Turcas adına Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Shell&Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem’e, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından verildi.

Bu yıl 488 firmanın başvurduğu İnovaLİG Ödülleri şirketlerin inovasyon yönetimi yetkinlikleri, inovasyon stratejisi, inovasyon organizasyonu ve kültürü, inovasyon yaşam döngüsü ve süreçleri, etkinleştirici faktörler ve inovasyon sonuçları olmak üzere beş farklı kategoride veriliyor.

Kazanılan ödül  ile ilgili konuşan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “İnovasyon, Shell olarak çok önemsediğimiz bir olgu. Yenilikçi fikirlerin hem enerji hem de otomotiv sektöründeki değeri çok büyük. Bu anlamda bize layık görülen ‘İnovasyon Yaşam Döngüsü’ ödülü şirket olarak inovatif yaklaşımımızın, yeni fikirlere açık olduğumuzun bir göstergesidir” dedi.

Gençleri inovatif fikirler üreterek enerji verimliliği yüksek araçlar tasarlamaya ve geliştirmeye teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez Türkiye’de TİM ile işbirliği yaparak gerçekleştirdikleri Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında öğrencilerin gösterdiği başarıya da dikkat çeken Erdem, “Bu alana verdiğimiz önemin göstergesi olarak, bu yıl ilk kez Shell Eco-marathon etkinliğini TİM’in de desteğiyle Türkiye’ye taşıdık. Bu sene Shell Eco-Marathon Türkiye’de öğrencilerimizin gösterdiği başarı  hepimizin göğsünü kabarttı. Yarışmada dereceye giren takımların ödüllerinin İnovasyon Haftası’nda veriliyor olması da çok kıymetli ve anlamlı. Umuyoruz bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonraki senelerde de gerçekleştireceğimiz bu etkinlik sayesinde daha nice mühendis ve biliminsanının yetişmesine katkı sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.