Hem Türkiye hem de küresel pazarda üst üste 9 yıldır pazar lideri olmanın gurunu yaşadıklarını belirten Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak, “Müşteri beklentilerini karşılamayı ve ötesine geçmeyi hedefleyen hizmet anlayışımızı, en son teknolojiyle geliştirdiğimiz ürünlerimizle destekliyoruz. Bu sayede pazar liderliğimizi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürdürüyoruz. Yüksek teknolojimizle enerjinin geleceğine yön veren küresel bir enerji şirketi olarak, madeni yağ ürünlerimizle de her sektör tarafından tercih edilen bir iş ortağıyız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:"Hedefimiz müşterilerimize yüksek performans alacakları ürünler sunarak liderliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek. Başarımıza katkısı olan tüm müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Shell & Turcas; başta otomotiv olmak üzere sanayi, inşaat, madencilik,nakliye ,  ve genel imalat gibi kullanım alanlarında müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli madeni yağ ürünlerinin üretimini, satışını ve pazarlamasını da gerçekleştiriyor. Shell’in madeni yağ markaları portföyü, otomotiv sektörüne yönelik Shell Helix ve Shell Rimula motor yağlarının yanı sıra, Shell Tellus, Shell Omala, Shell Gadus, vb. endüstriyel yağlar ve greslerden oluşuyor.

Shell, 2014 yılında Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada pazara sunduğu Shell Helix Motor Yağı Ürün Ailesi ile 40 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği patentli PurePlus teknolojisini kullanarak doğalgazdan motor yağı üretimini gerçekleştirdi ve böylece teknolojide devrim niteliğinde bir ürüne imza attı. Motor sporlarına yönelik inovasyon çalışmaları ve bu alanda BMW, Hyundai ve Scuderia Ferrari gibi dünyanın önde gelen motor sporları takımlarıyla yürütülen işbirlikleri Shell’in, motor yağlarına yönelik Ar-Ge çalışmalarında anahtar rol oynuyor