Geçtiğimiz yıl bünyesine Knorr-Bremse, Emcho Wheaton, Aspöck, UPM- Wısa ve Domar gibi dünya markalarını katan Nevpa, treyler ekipman ve yedek parçaları tedarik zincirini bu markalarla  çok güçlü hale getirdi. 2014 yılında da yeni markalarla işbirliğini devam ettirmek istediklerini anlatan Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç, ithal ürünlerde stok, servis ve garanti konularında pazarda önemli avantajlar sağladıklarını dile getirdi.

Nevpa, Türkiye geneline dağılmış yüzde 100 yerli sermayeli mağaza yapısı ile ithal ürünleri bölge potansiyeline göre stokluyor. Türkiye deki önemli bölgelerde yapılanan toplam 3 üretim tesisi ve  7  mağazası ile Tekirdağ’dan Hakkari’ye kadar tüm treyler ve üstyapı üreticilerine anlık tedarik imkanı sağlıyor. Ankara Mağazası ile İç Anadolu Bölgesi, Konya Mağazası ile Akdeniz Bölgesi, G.Antep Mağazası ile Doğu ve Güneydoğu Bölgesi, Çorum Mağazası ile Karadeniz Bölgesi, İzmir Mağazası ile Ege Bölgesi, İstanbul İkitelli Mağazası ile Trakya Bölgesi, İstanbul Tuzla Mağazası ile Marmara Bölgesi, tüm Türkiye’deki treyler ve üstyapı üreticilerini ürün yelpazesi ile destekliyor ve kolay ulaşabilme imkanı sağlıyor. Bursa ve Nevşehir’deki 2 fabrikası toplam 3 üretim tesisi ile üretim gücünü pazara sunuyor.

Düne kadar Türkiye’de üretilmeyen treyler ve üst yapı parçalarını yurtdışından tedarik edilirken, pazarın ihtiyaçlarını tespit edip doğru ürünleri yerli üretime dönüştürerek, üst düzey kalitede pazara sunma başarısını gösteren Nevpa, bugün yurtdışındaki firmalara da ürün satma başarısını gösteriyor. Başarıda başı çeken faktörün Nevpa’nın sürekli olarak ürünlerini yenilemesi ve yeni ürünler geliştirmesi olduğunu söyleyen Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç, Ortadoğu, Rusya ve Avrupa ülkelerine odaklandıklarını, ihracat hedeflerinde Nevpa’nın ‘sürekli yenilik’ felsefesine güvendiğini vurguladı.

Ortaç, geçen yılın en güzel gelişmesinin Nevpa’nın tüm kalite, sertifika işlemlerini tamamlayarak ürün sayını her geçen gün artırarak yeni ürünlerini pazara sunması olduğunu söyledi. Avrupa’daki ürünlerinden daha kaliteli ve daha ekonomik ürünlere sahip olduklarını belirten Ortaç, şu örnekleri verdi: “Treyler Sac ve Plastik Takım sandıklarını geçen yıla kadar ithal ürünler kullanıyordu. Bugün bütün büyük markalar Nevpa ürününü tercih etti. DEKRA sertifikalı XL kodlu kırılır ve kayar yan babalar, hem hafif hem de kaliteli. Rakiplerinden yüzde 30 daha ucuz. Treyler üreticileri bu ürünleri bizden satın alarak Avrupalı treyler üreticileri ile her pazarda fiyat rekabetini üstün kalite ile yakalayabiliyor.”

Mehmet Ortaç, Nevpa’nın tenteli, frigorifik, tanker, damper ve sal kasa treyler ve üstyapı tiplerine yönelik  olmak üzere toplamda 5 ana guruba parça ürettiklerini dile getirerek konu hakkında şunları söyledi:

“Tenteli treylerde bütün ürün yelpazesini tamamladık. Lift masteri da bu yılın ilk çeyreğinde pazara sunacağız.  Frigorifik treyleri için geçen yılın son çeyreğinde Nevşehir’deki merkez fabrikamızda  önemli bir yatırım yaptık. Krom kaplamalı kapı, menteşe, kilit  ve kollarının tasarımlarını ve kalıplarını yeniledik.  Burada da ithal bağımlılığını bitirdik. Bu ürünler ihracatta da bize çok katkı sağladı. Artık yabancı markalar Türkiye’den tedarik etmeye başladı.

Tanker ürün grubunda Emcho Wheaton ile anlaştık. Ekonomik ve kaliteli ürün konusunda müşterinin taleplerini en iyi şekilde yerini getiriyor. Ürünlerimiz kullanılmaya başladı. Gelecekteki hedefimiz Emcho Wheaton ile birlikte Türkiye de  üretim yapmayı planlıyoruz. Zira anlaşmamızı da bu yönde yapmıştık.

Türkiye’de son dönemde popüler ürünlerden biri olan açık sal kasa. Hububat, kömür, su gibi birçok ürünün taşınmasında kullanılan bir treyler. Bursa’daki fabrikamıza ilave bir tesis kurduk. Burada treylerin şasi dışındaki tüm sac kapaklarını ve üstyapısını terzi usulü tedarik ediyoruz. Önümüzdeki yıl bu ürün grubundan 5 bin set satmayı planlıyoruz.”

Nevpa’nın gelişiminin durmayacağını ve sürekli daha kaliteli ve ekonomik ürünlerin tasarımına ve satışına devam edeceğini söyleyen Mehmet Ortaç, treyler üreticilerinin her zaman yanında çözüm ortağı olmaya devam edeceklerini ifade etti.