Michelin taşımacılık sektörüne yönelik geliştirdiği yeni hizmeti Tire Care’in Türkiye lansmanını bugün gerçekleştirdi. Ekim ayında Avrupa lansmanı gerçekleştirilen Tire Care, şirketlere lastik performansından, rotasına kadar her anı kontrol etme, raporlama, erken uyarı sistemi ile tasarruf avantajı sağlıyor.

Nakliye firmalarında dijital dönüşümü başlatmayı hedefleyen Tire Care tanıtım toplantısına Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Olivier Gros, Michelin Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Müdürü Doğa Yiğit ve Euro Master Operasyon Müdürü Arda Girgin katıldı.

 Olivier Gros tanıtım öncesi genel bir değerlendirmede bulunarak dünya genelinde geçen yıla oranla bu yıl satışlarını yüzde 8,5 oranında artırdıklarını ve 16 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’deki belirsizliklere rağmen binek ve kamyon segmentinde satışlarını yüzde 25 artırdıklarının bilgisini verdi.  


450 bin kilometrelik performans

Doğa Yiğit ise otobüs ve nakliye sektörüne yönelik geliştirdikleri yeni ürünleri tanıttı. Otobüs sektörüne yönelik geliştirilen yeni Coach lastiklerini anlatan Yuğit, “4 farklı lastiğimiz var. Çünkü müşteri ihtiyaçlarına göre özel çözümler üretiyoruz. Coach lastikleri otobüs sektöründe efsanedir. 450 bin kilometre performans gösteren bu lastikler en az 1,5 yıl boyunca müşteri ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.

Nakliye sektörüne 2 yeni ürün
Yiğit, nakliye sektörüne yönelik geliştirilen 2 yeni ürün X Line Energy D2 ve X Line Energy F lastikleri hakkında da bilgi verdi. Bu lastiklerin ön aks, arka aks ve treylerde olmak üzere hepsinde A sınıfı etiketi karşılayan tek marka olduğunu söyledi.  

Olivier Gros da nakliyecilerin toplam maliyetlerinin yüzde 40’ının akaryakıttan kaynaklandığını hatırlatarak, “Bu lestiklerimiz 100 kilomeatrede 0,5 daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Bir lastiğin 280 bin kilometre yol aldığı düşünüldüğünde bir araca 5 bin TL tasarruf getiriyor” dedi. Bu lastiklerin şu anda orijinal ekipman olarak Mercedes tarafından kullanlıaccağını ve daha sonra başka markaların da orijinal ekipman olarak bu lastikleri tercih edeceğini anlatan Gros, şu anda yenileme pazarında satışların olmayacağını yılın ikinci yarısından sonra satışlara başlayacaklarını anlattı.

Michelin ne yaptı da bunu başardı?

Yeni X Line Energy D2 ve X Line Energy F lastiklerinin nasıl bu kadar iyi bir performans ve yakıt tüketim değeri sunduğunu anlatan Gros şunları söyledi: Kendi kendini yenileyen desenler yaptık, Çeker akslarda kullanılan lastiklerimizin sırtında yüzde yüz slika kullandık, 4.nesil infinicoil kullandık. Sırt kaplarında kullanılan teller lastiğin düzenli aşınmasını sağlıyor. Treyler lastiklerinde sadece Michelin’de olan Carbion karışımını kullanıyoruz.”

İnşaat sektörüne yönelik yeni lastikler gelecek

Gros önümüzdeki dönemde inşaat sektörü yönelik yeni ürünlerini de tanıtacaklarını kaydetti. Nisan-Mayıs ayları içerisinde tanıtımı yapılacak lastiklerin inşaat sektörünün tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyledi.

 Gros: “Taşımacılara 2 heyecan verici haberim var”

Olivier Gros, ağır vasıta segmentinde nakliyeciler ve bireysel kullanıcılar için geliştirdikleri TireLogTM, iManage ve Euromaster üzerinden kullanıcılara sunulan MasterCare olmak üzere 3 yeni hizmetin özelliklerini anlatan bur sunum gerçekleştirdi. Müşteri odaklı yaklaşım hizmetlerine verdikleri öneme değinen Gros, artık firmaların daha rekabetçi bir ortamda çalıştıklarına vurgu yaparak, “Firmaların kendi işlerine odaklanması gerekiyor. Zamanında teslimat ve uygun maliyetle firmaların taşıma yapmaları çok önemli. Bunun için verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek gerekiyor” dedi. Bu noktada taşımacılara avantaj sağlayacak 2 yeni çözümü tanıtan Gros, “Yeni ürünlerimiz ve yeni hizmet çözümlerimiz sektörde heyecan yaratacak” dedi.

Inovasyona 613 milyon Euro harcıyoruz

Michelinin 20 yıl önce en iyi haketlilik sağlayan çözümler  mottosunu benimsediğini anlatan Gros, her yıl inovasyona 613 milyon Euro harcadıklarını bunun içinde ürünler ve hizmet çözümlerinin olduğunun altını çizdi. “Biz sadece lastik sunmuyoruz, servis hizmeti de sunuyoruz” diyen Gros, odaklarını, lastiklerin değil çözümlerin oluşturduğunu aktardı.

Gros konuşmasında Michelin Tire Care hizmeti ile özellikle nakliye şirketleri, filolara güvenlik başta olmak üzere operasyonel verimlerini artırmalarını sağlayacak dijital bir altyapı oluşturduklarını belirtti. Gros, “Araştırmalara göre etkin şekilde denetim yapılmadığında lastikler tam anlamıyla ömrünü tüketmeden araçtan çıkarılıyor. Potansiyel performanslarının yalnızca yüzde 85’ini kullanan lastikler, şirket maliyetlerini yükselttiği gibi yeni kullanılan lastikler aracın performansına da olumlu bir katkı yapmıyor. Michelin Tire Care işletmelere dijital ortamda sunduğu kontrol gücüyle her bir lastiği tek tek kontrol etme, performansını görme, araç arızalarını önceden öngörme ve tamir edebilme fırsatı sunuyor.” dedi.

 LASTİKTE DİJİTAL ÇÖZÜM AVANTAJLARLA DOLU

TireLog ile küçük nakliyeciler lastiklerini daha kolay takip edebilecek

Gros konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bireysel kullanıcılar ve filosunda 20’den az araç sahibi olan filolar için geliştirdiğimiz “TireLogTM“ akıllı cep telefonları aracılığıyla kolayca kullanılabilen ve lastiklerin takibini kolaylaştıran ücretsiz bir uygulama. Bu sayede kullanıcılar lastiklerini düzenli şekilde takip edebiliyor, bütçe ve zaman tasarrufu sağlıyor. Sistem şimdiden 27 bin kullanıcıya ulaştı.” dedi.

iManage ile nakliyeciler filolarında tam kontrol sağlayacak

Farklı büyüklükteki nakliye firmaları için alternatif çözümler hazırladıklarını belirten Gros, “100 ve daha üzerinde araç sahibi, kendi atölyesi olan firmalar için ise “iManage” hizmeti ile şeffaflık ve kontrol gücü sunuyoruz. Stok yönetimi, araç bilgileri ve kilometre kontrolünün temassız olarak sağlanması, lastik hava basıncı ve ısı uyarısı imkânı sağlıyoruz. Böylece firmalar daha şeffaf ve karlı hale geliyor.” dedi.

Oliver Gros

MasterCare  filolarda verimlilik ve tasarruf sağlayacak

Gros, “Kendi atölyesi olsun ya da olmasın her segment ve büyüklükteki firma için Avrupa’nın lider perakende zinciri Euromaster ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile MasterCare hizmeti sunuyoruz. Filoların verimliliğinin artmasına ve maliyetlerinin azalmasına yardımcı olan bu hizmet, araç ve lastiklerle ilgili yapılan raporlamaların e-mail ve internet üzerinden takip edilmesini sağlıyor. Erken uyarı sistemi ile doğru zamanında yeniden diş açma ve lastiğin herhangi bir kayıp olmadan kullanımını sunuyor. ” şeklinde konuştu.

Ücretsiz TireLogTM ile lastik hizmeti dijitalleşiyor

Michelin Tire Care kapsamında sunulan dijital hizmetlerden akıllı telefonlar için yapılmış bir uygulama olan TireLogTM Google Play ve AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. 20'den daha az aracı olan nakliye şirketlerinin lastiklerini basit ve etkin şekilde izleyip yönetebilmelerini sağlayan dijital bakım rehberi niteliğindeki uygulama, lastik denetimlerini daha çok manuel şekilde gerçekleştiren küçük nakliye şirketlerine filolarındaki lastikler hakkında hızlı ve güvenli kararlar verme imkanı sunuyor. Zamandan tasarruf, lastik markalarının performansları arasındaki farkları hızlı şekilde karşılaştırma olanağı ve lastik bakım planlaması yapmayı cep telefonu üzerinden kolaylaştıran TireLogTM, Türkçe de dahil olmak üzere 11 dilde hizmet verecek.

iManage ile lastikler adım adım izleniyor

Michelin Tire Care’in iManage çözümü kendi bakım atölyesine sahip olan 100 araç ve üstü filolardaki her lastiğin kullanım ömrünün başından sonuna kadar RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipiyle tek tek izlenmesini sağlayarak bağlantılı yönetim imkânı sunuyor. Lastik ömrü boyunca gerçekleştirilen tüm bakım faaliyetlerini izleyerek filodaki bütün lastiklere ilişkin verileri MyAccount sisteminde topluyor.

Bu sayede doğru hava basıncı, aşınma seviyeleri, lastiklerin genel durumu ve stoklar, diş açma, kaplama ve lastik dönüşü gibi bakım zamanlarının tahmin edilmesini ve planlanmasını sağlayan dijital sistem işletmelere güvenlik, düşük yakıt tüketimi ve yüksek kilometre performansı sağlıyor.

Michelin Solutions ile 7/24 hizmet

Dijital çözümlerinin yanı sıra otobüs, kamyon, ticari araç, panelvan ve iş makinaları filoları için verimlilik çözümleri tasarlayarak pazarlayan bir Michelin Grubu hizmeti olan Michelin Solutions, ulusal ve uluslararası müşterilerine önemli avantaj sunuyor. Michelin Solutions çatısı altında Effitires çözümleri ile bütçe planlamasına imkân, özel bir lastik uzmanları ekibinden günlük tavsiyeler, uluslararası alanda kullanılabilirlik, 7/24 yol yardımı gibi hizmetlerle kullanıcılarının yanında yer alıyor.

Lastik havası azalınca uyarıyor
Michelin yeni çözümü olan ve Türkiye’de pilot uygulamasına başlanan subap kontrol cihazını da tanıttı. Lastik hava basıncı azıldığında kullanıcıları ışıkla uyaran cihaz, lastiğin doğru ve etkin kullanılmasını sağlıyor.