Kardex Remstar Türkiye’de geçen yılı yüzde 100 büyüme ile kapatarak bütçe hedeflerinin de yüzde 21 önüne geçti. 2013’te 80 adet otomatik dikey depolama sistemi satan Kardex Remstar Türkiye, 2014’te bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedefliyor.

26 farklı ülkede müşterilerine otomatik depolama ve arşivleme çözümleri sunan Kardex Remstar,  bu yıl 141’inci yaşını kutluyor. İsviçre merkezli ve Zürih Borsası’na kote olan şirket Türkiye’de de uzun yıllardır faaliyet gösteriyor. Özellikle Ar-Ge konusuna büyük önem veren şirket, depolama konusunda maksimum verimlilik sağlayan çözümler üretiyor. Kardex Remstar, son olarak 30 metre yüksekliğe sahip dikey depolama sistemlerini üreterek dünyada bir ilke imza attı. Bu sistemle ürünler bilgisayar yardımı ile 30 metrelik kapalı alanda muhafaza ediliyor ve bir ürün istendiği anda tek tuşla depolandığı yerden alınarak sevkiyata hazır hale getiriliyor. Sistem otomotiv, savunma sanayi, makine üretimi ve lojistik sektörleriyle, kendi fabrikaları içinde depo alanları işleten firmalara hitap ediyor. Kardex Remstar, firmanın isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda özel ölçülerde üretim de yapıyor. Kardex Remstar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor.

2013 yılını, 2012'ye göre yüzde 100 büyümeyle kapatan Kardex Remstar Türkiye, bütçe hedeflerini de yüzde 21 aştı. Geçen yıl 85 adet otomatik dikey depolama sistemi satan Kardex Remstar Türkiye, bu yıl bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedefliyor. Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal, büyüme hedeflerinin ötesine taşan rakamlara ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Köklü bir geçmişe sahip olan Kardex’in Türkiye’de küçük ya da büyük tüm işletmecilerin depolama alanlarına dair sorunlarına çözüm olacak bir ürünü bulunuyor. Biz getirdiğimiz yenilikçi çözümlerle onların yanında olmaya ve Türkiye’de büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

LogiMAT’ta ilgi odağı oldu

Kardex'in sunduğu yenilikler her yıl olduğu gibi bu yıl da Stuttgart'taki LogiMAT Fuarı'nda sergilendi. 73 bin metrekare üzerine kurulu alanda yapılan LogiMAT Fuarı'na 26 ülkeden binin üzerinde firma katıldı. 3 günde 50 bin ziyaretçinin gezdiği fuarda Kardex ürünlerine ilgi yine büyüktü.

Geçen yıl Logicontrol 200, Megamat RS 180, Parts/Picks 4 YOU, Shuttle XP 1000 ürünlerini piyasaya süren Kardex, fuarda da her rafı 1000 kiloya kadar malzeme taşıyabilen otomatik dikey depolama sistemi olan ShuttleXP 1000'i, her rafı 180 kiloya kadar olan hafif yükler için, dikey döner karusel sistemi Megamat RS 180'i ve malzeme yönetim sistemleriyle entegre dikey döner karusel hızlı ürün toplama sistemi olan Picks4You'yu sergiledi.

1873’te Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan Kardex Remstar, 1950’lerde dikey depolama çözümleri geliştirdi ve 1980’lerin başında bu sistemleri bilgisayarlarla destekleyerek entegre çözümler sunmaya başladı. Bünyesinde Kardex Mlog, Kardex Remstar ve Kardex Software şirketlerini barındıran grupta 2 bin 200 kişi istihdam ediliyor. Kardex Grubu'nun dünyada pazar payı yüzde 35 iken, dikey ve yatay depolama, sipariş toplama sistemleri sunan Kardex Remstar'ın dünyadaki pazar payı yüzde 60'a ulaşıyor. Kardex, lojistik, otomotiv, perakende, ilaç, makine, havacılık ve savunma sanayi başta olmak üzere pek çok farklı sektörden büyük ve KOBİ tarzında müşteriye otomasyon çözümleri sunuyor.