Combilift’in standart forkliflerden farkı nedir?

Uzun malzemelerin dar koridor ve kapılardan geçerek taşınma ve depo alanlarına istiflenme işlemleri, ancak Combilift gibi dört yöne hareketli forkliftler ile güvenli bir şekilde yapılabilir. Combilift’in en önemli özelliği, ileri-geri hareketin yanında, tekerleklerin 90° dönerek yana doğru da hareket edebilmesidir. Bu sayede, üzerinde taşıdığı malzeme isterse 15 - 20 metre olsun, (alüminyum profil sektöründe bu genelde 6 - 7 metredir) Combilift 3 metre gibi genişlikteki bir koridor ya da kapıdan geçerek malzemeleri güvenli bir şekilde taşır. Bilindiği gibi, özellikle İstanbul, Marmara Bölgesi ve Türkiye’nin sanayileşmiş bütün şehirlerinde, sanayi arsaları çok değerli. Güvenli taşımanın yanı sıra, Combilift sayesinde başta depolama alanları olmak üzere fabrika içindeki tüm alanlar en verimli şekilde kullanılmış oluyor. Combilift sayesinde fabrika içinde koridorların daraltılması ile yaratılan alanlar, başka amaçlarla kullanılmaktadır.  Depolama alanlarına çok daha fazla ürün istiflenebilmektedir. Combilift markası Türkiye’de özelikle alüminyum, PVC ve demir çelik sektörlerinde tanınmakta ve birçok firmada kullanılmaktadır.

Uzun malzemeleri işgüvenliğine uygun taşımanın yolu ve önemi nedir?

Türkiye olarak bizim de uymak zorunda olduğumuz Avrupa işgüvenliği standartlarına göre, forklift ile çatal üzerinde taşımada her türlü malzeme yerden en fazla 30 cm kaldırılarak taşınmalıdır. Ama maalesef, özellikle alüminyum profil sektöründen örnek vermek gerekirse, 6 – 7 mt uzunluğu ve 800 – 1000 kg ağırlığı olan profil paketlerinin, standart forkliftler ile yerden 4 – 5 mt kaldırılıp, makinaların, diğer malzemelerin ama en önemlisi de insanların üzerinden geçirilerek çok tehlikeli bir şekilde taşındığına şahsen defalarca şahit oldum.

Fabrikaların her yerinde 7 - 8 metrelik koridorlar yaratılarak, 6 – 7 metrelik biyetlerin ve profillerin standart forkliftler ile güvenli bir şekilde taşınması çoğu zaman mümkün olmadığından, Combilift dört yöne hareket özelliği ile tek çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Uzun malzemeler çatallar üzerinde değil, Combilift’in platformu üzerinde ve işgüvenliğine en uygun şekilde taşınıyor.

Combilift kullanıldığında, standart forkliftler ile yapılması gereken gereksiz manevralar ortadan kalktığı için taşıma süreleri de azalıyor,  iş verimliliği artıyor.

Combilift ile kaç metreye kadar istifleme yapılabiliyor?

Çatalların yerden kalkma yüksekliği tüm Combilift modellerinde standart olarak 4 metredir.  Ama asansör değişikliği yapılarak opsiyonel olarak 12 metreye kadar istifleme yapılabilir.

Combilift ile hem yerde üst üste, hem de raf düzeninde dar koridor istiflemesi yapılabilir. Combilift’e ve raflara kılavuzlama yaparak raf koridor genişliklerini 2 metreye kadar düşürebiliriz.  Depolama alanında raf düzeni kurarak tavan yükseklikten faydalanır, depolama kapasitemizi maksimum seviyede arttırabiliriz. Raf düzeninde çalışan Combilift ile ürünlere kolayca ulaşılabildiğinden, malzeme hazırlama ve sevkiyat süresi kısalır, müşteri memnuniyeti artar.

Combilift ile ne kadar ağırlık taşınabiliyor?

Combilift’in dört yöne hareketli modellerinde 25 tona kadar taşıma kapasitesi mevcut. En çok 5 tona kadar olan modeller satılmakta. Akülü, dizel ve LPG ile çalışan modellerimiz var.

Operatörlerin eğitimi nasıl oluyor?

Makina teslimatında operatör eğitimini veriyoruz. Eğitim videolarımız da var. Combilift’i kullanmak için özel bir sertifikaya ihtiyaç yok. Combilift gibi dört yöne hareketli bir forklifti hiç kullanmamış operatörler bile, çok kısa bir süre içinde makinaya adapte olup istenen iş hızına kolayca ulaşabiliyorlar.

2018 yılı için hedefleriniz nelerdir?

En çok tanınan dört yöne hareketli ürün grubumuzda yaygınlığımızı artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek. Özellikle metal sektörüne odaklanacağız. Metal profil, boru, sac levha gruplarını üreten, alım satımını yapan ve üzerinde işlemler yapan firmalar, metal konstrüksiyon firmaları ve saydığım ürünleri  hammadde olarak kullanan tüm üreticiler hedef kitlemiz olacak.

Combilift makinalarının teslimi nasıldır, herhangi bir teslim termini var mıdır?

Combilift müşterinin ihtiyacına ve uygulamaya göre üretilen özel ürünler olduğu için stoktan satış neredeyse imkansız. Buna ilaveten, Combilift dünya çapında pazar payını arttırarak büyüyen ve ürün çeşidini sürekli geliştiren bir firma olduğu için, oluşan aşırı talep üretim sürelerini özellikle son dönemde oldukça uzadı. Bugün itibariyle 5 – 6 aylara varan teslim süreleri, 2018’de yeni fabrikanın devreye girmesiyle kısalacak.. 

Servis ağınızdan bahseder misiniz?

Hasel İstif’in Türkiye’nin 13 noktasında bölge müdürlükleri var. Bu bölge müdürlüklerinde satış, satış sonrası hizmetler, 2. el satış ve kiralama fonksiyonları yerine getiriliyor. Satış sonrası hizmetler, anlaşmalı servisler üzerinden değil, Hasel İstif’in deneyimli ve eğitimli kendi ekibi ve donanımlı araçları ile sağlanıyor. Bu Hasel İstif’in en önemli özelliği. Bu sayede müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli satış sonrası hizmet verebiliyoruz.

Resimaltı:

  1. Combilift'in geliştirdiği yeni konteyner yükleme ve boşaltma sistemi, forklift ve operatörü olmadan işini yapabiliyor. Hem zamandan hem de iş güvenliği açısından kullanıcısına avantaj sağlıyor.