2012 yılından bu yana Doğuş Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerini bünyesinde barındıran D.ream, Thermo King soğutucu üniteleri ile malzeme nakliyesini yönetmeliklere uygun bir şekilde gerçekleştiriyor.

Bünyesinde yer alan restoranların ihtiyacı olan soğuk zincir ürünlerinin, araçlarında kullandıkları Ce Serisi ve V serisi motordan tahrikli üniteler sayesinde hızlı, kolay ve sağlıklı bir şekilde ulaştığını belirten D.ream İdari İşler ve Destek Hizmetler Direktörü Mustafa Oğuz Kavukçuoğlu “Amacımız yeme-içme sektörüne değer katmak ve yeni bir vizyon getirmek. D.ream olarak bugün yeme-içme sektöründe Türkiye'de ve uluslararası platformda, işletme adedi ve çeşidi ile benzersiz bir konumdayız. 170’in üzerinde lokasyonda operasyonlarımızı devam ettiriyoruz. Bünyemizdeki restoranların donmuş gıda taşımalarında kullanılmak üzere Thermo King SLXe treyler ünitesi aldık. Menülerimiz ile en yüksek standartları sunarken, taşımacılıkta da aynı kaliteyi yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Kavukçuoğlu, “Gıda sektöründe menü, lokasyon, dekorasyon gibi görsel faktörler ön plana çıksa da, asıl titizlik mutfakta gerekiyor. Mutfakta kullanılacak ürünlerin kalitesi, yetiştiriciliğinin yanı sıra taşımacılığında da özel dikkat gerektiriyor. Biz en iyiyi sunma arzusu ile çıktığımız bu yolda asıl önceliğimizi mutfağa veriyoruz. Türkiye’nin hemen her bölgesinde en kaliteli ürünleri almaya çalışıyoruz. Bu ürünlerin işlenmesinden, müşterinin önüne geldiği ana kadar geçen süreci en iyi şekilde sürdürmek istiyoruz. Bu açıdan da baktığınızda mutfakta kullanılan donuk ürünlerin nakliyesi özel bir önem gerektiriyor. Bu yüzden tercihimizi istediğimiz performansı elde edebileceğimize inandığımız Thermo King ünitelerinden yana kullandık” şeklinde konuştu. 

“Soğuk zincir ihmale gelmez”

Soğuk zincir taşımacılığının insan sağlığı açısından ihmale gelmeyeceğin belirten Thermo King Satış Müdürü Suna Türk ise “Özellikle donuk gıda ürünlerinin taşınması, insan sağlığı açısından özel bir öneme sahiptir. Taşınan aracın hijyen, yalıtım gibi özellikleri olduğu kadar soğutmada kullanılan ünite de standartlara ve yönetmeliklere uygun olmalıdır. Tüm üniteleri ATP sertifikasına sahip Thermo King, uluslararası standartlarda sağlıklı taşımacılık yapılmasını sağlaması açısından kullanıcılarının da referansı haline gelmiştir” açıklamasını yaptı.