Bürüksel’de yapılan toplantıda Doğuş Otomotiv ile Türkiye pazarında gösterilen yüksek performansa vurgu yapılırken, 2011 yılında pazara girecek yeni ürünlerin bu performansı daha da artıracağı aktarıldı. “Türkiye içinde bulunduğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya Bölgesi’nde en önemli 3 pazardan biri olarak görülüyor” açıklamasının yapıldığı toplantıda; 2011 yılında özellikle motordan tahrikli ünitelerde Türkiye’de daha agresif bir çalışma içerisinde olunacağı ve raylı sistemler için üretilen soğutma ünitelerinde hızlı bir büyüme gösterileceği de vurgulandı. 

Türkiye en önemli 3 ülkeden biri Thermo King Bölge Müdürü Manlio Valdes yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kendileri için en önemli üç ülkeden biri olduğunu söyledi. Hem pazar büyüklüğü hem de potansiyeli açısından Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu aktaran Valdes, Doğuş Otomotiv ile 1,5 yıl önce başlayan işbirliği sonucu ortaya çıkan performansın kendilerini şaşırttığını ifade etti. Daha önce Türkiye’de çok büyük zorluklar yaşadıklarını anlatan Valdes, Doğuş Otomotiv işbirliği sayesinde önemli bir başarı gösterdiklerini kaydetti. Doğuşun performansı şaşırttı Avrupa pazarında 2009 yılına göre yüzde 75 oranında bir büyüme gösterdiklerinin bilgisini veren Valdes, 2011 yılında ise satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediklerini de açıkladı. Türkiye pazarının ise beklentilerinin üzerinde bir büyüme gösterdiğinin altını çizen Valdes, ”2010 yılı içerisinde tüm distribütörlerimiz içerisinde Doğuş Otomotiv’e vermiş olduğumuz ‘Üstün Başarı Ödülü’, kendilerinin ortaya koyduğu bu büyük başarının küçük bir göstergesidir. Bu vesileyle Marka Genel Müdürü İlhami Eksin başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Doğuş Otomotiv, sahip olduğu vizyonla yükselişini sürdürerek, Thermo King’in Avrupa ve Asya pazarında en önemli iş ortakları içerisindeki konumunu daha üst seviyelere çıkaracaktır” dedi.

İlişkiler artacak Thermo King Bölge Başkan Yarımcısı Johan Van Maercke de Doğuş Grubun’nun pazarlama ve satış tarafındaki özel çalışmalarının kendilerini fazlasıyla memnun ettiğine dikkat çekti. Doğuş Grubu’nun otomotivdeki tecrübesinin de etkisiyle 1,5 yıllık süreçte beklentilerinin çok ötesinde bir performans ortaya koyduğunu belirtti. Meercke “Önümüzdeki süreçte farklı ürün gruplarında ilişkilerimizin artacağını düşünüyoruz” dedi.

Satışlar 3 kat arttı Thermo King Türkiye Genel Müdürü İlhami Eksin ise yaptığı konuşmada beklentilerin ötesinde bir hizmet anlayışıyla operasyonlarını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Distribütörlüğümüzün henüz ikinci yılında satışlarımızı 3 kat artırarak Doğuş Otomotiv’in farkını ortaya koyduk” dedi. İlk yıl 110 adetlik bir satış yaptıklarını 2010 yılını ise 300 adetlik bir rakamla kapatacaklarının bilgisini veren Eksin, “2011 yılında ise oluşturduğumuz güçlü altyapının üzerine soğutma sistemleri sektörünün farklı iş kollarını da ekleyerek 350 adetlik bir satış gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Yeni ürünlerle büyüyecek 2011 yılında motordan tahrikli ünitelerde daha agresif olacaklarını aktaran İlhami Eksin, klima ünitelerinde ise yeni projelerin hayata geçeceğini söyledi. İstanbul Ulaşıma’a verilen 72 adetlik üniteyle başlayan raylı sistem soğutma sistemleri projesinin 2011 yılında daha üst seviyeye taşıyacaklarını da aktaran Eksin, şunları söyledi: “Thermo King; Türkiye pazarında dizel soğutma sistemlerinde en geniş araç parkı olan ürün, Türkiye’ye girmiş ilk dizel cihaz, Türkiye’de monte edilmiş ilk araç kliması gibi bu sektörde ilkleri yaşamış bir markadır. Bu ilkleri sürdürmek ve liderlik koltuğunda oturmaya devam etmek istiyoruz. Bu anlamda ülkemizde gerekli çalışmaları tamamlamamızın ardından uzun yıllar sonra Thermo King’in pazara yeni sunduğu özel ünitelerle bu hedefi daha üst seviyelere çıkaracağımıza inancımız tam.” Üretim için iş hacminin artması gerekiyor Türkiye’de üretim düşüncesinin olup olmadığı konusundaki soruya da bilgi veren İlhami Eksin, işbirliğinin başında olduklarını belirterek, “Henüz emekle aşamasındayız. Daha iyi iş hacimlerine ulaşarak koşma aşamasına geçtiğimizde, onlar da bu duruma pozitif davranış sergilerlerse ilerde böyle bir şeyle karşılaşmak isteriz” dedi.