Ticari araçların güvenliğini, verimliliğini ve bağlantısını geliştiren teknolojilerin öncü küresel tedarikçisi olan Wabco, altı ton üzerindeki kamyonların dünyadaki lider üreticisi olan Daimler AG'ye, MAXX havalı disk frenlerini teslim etmeye başladı. Daimler AG, Avrupa pazarı için, pazar lideri Actros®, Antos®, ve Arocs®   modelleri dahil olarak mevcut ağır hizmet kamyon platformlarında Wabco'nun yüksek performanslı tek pistonlu havalı disk frenlerini kullanacak.

Wabco, Daimler AG firmasına ağır hizmet araçları için pazardaki en hafif havalı disk fren olan ürünlerini tedarik ediyor.

Bu paket, şirketin yeniliği olan ön aks üzerinde MAXX® 22 ADB ve arka aksta Wabco’nun yeni MAXX® 22L ADB modelini içeriyor.

Wabco’nun MAXX 22L modeli MAXX 22 ADB modelinin başka bir çeşidi olup, ön akslardaki havalı disk frenlerine göre arkada daha az fren torku gerektiren daha optimize bir arka aks tasarımına olanak sağlıyor. Üstün mühendisliği ve küçük boyutları ile Wabco’nun MAXX 22L modeli, ticari araçlar için sektördeki en hafif ve en yüksek performansa sahip tekli piston havalı disk frenleri olarak kendini ispatlamış olan MAXX 22 ADB modelinden bile yüzde 7 daha hafif.

 (soldan sağa), Daimler Kamyonları Ürün Mühendislik ve Küresel Tedarik Başkanı Sven Ennerst ve WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jacques Esculier. 


Wabco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su JAcques Esculier, “Daimler'in mevcut hizmet kamyon platformlarına ileri fren yeteneği ve mükemmel saha güvenilirliğine ulaşmak için Wabco’nun endüstrinin öncüsü MAXX® 22 tekli piston havalı disk frenlerini benimsemesinden çok mutlu olduk. Bu önemli tedarik anlaşması aynı zamanda sektör lideri tarafından kullanılan Wabco teknolojilerinin yelpazesini genişletmektedir.” dedi.

WABCO’nun kendini ispatlamış tekli piston tasarımı, pazarda mevcut olan diğer havalı disk frenleri ile karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 25 daha az sayıda parça içeriyor. Wabco MAXX ADB ayrıca, bakım maliyetlerini azaltırken güvenilirliği geliştirmeye yardımcı olan ve değiştirilebilen "tak ve kullan" aşınma sensör teknolojisini içermektedir. Buna ek olarak, Wabco'nun çift yönlü ayar düzeni fren balatasında dengeli aşınma sağlıyor.

2012 yılından beri, Wabco seri üretim için Kuzey Amerika Daimler Kamyonlarına MAXXUS havalı disk frenleri tedarik etmektedir. MAXXUS ADB ayrıca WABCO'nun MAXX® tekli piston teknolojisine dayanıyor.