Dünyanın en büyük uluslararası lastik tedarikçisi Continental, 1871 yılından beri kullandığı ileri teknoloji ile emniyetli olduğu kadar dayanıklılığı ile de öne çıkan lastiklerini geliştirmeye devam ediyor. Bu yıl 7 Mart’ta başlayan ve 17 Mart’a kadar sürecek olan Cenevre Motor Show’da güvenliği doruklara çıkaran SUV araç lastiği ile ContiVanContact 100 ve ContiVanContact 200 serisindeki yeniliklerini tanıtıyor.

Continental’den Yeni Premium SUV Lastikleri: ContiCrossContact LX2

Continental, hafif off-road koşullarda kullanılabilen dayanıklı tasarımıyla SUV’lar için geliştirdiği yeni lastiği ContiCrossContact LX2 ile daha güvenilir ve daha konforlu bir sürüş performansı sağlıyor. Evoque, Qashqai ve Touareg gibi araçlar için tasarlanan yeni lastik grubu kendi segmentlerinde yer alan daha önceki lastiklere kıyasla 6 kat daha iyi frenleme performansı, daha iyi direksiyon hakimiyeti ve off-road kullanımlarda kesilme ve parçalanmalara karşı yüzde 10 artan direnç sağlıyor.

Continental ürün geliştirme mühendisleri bu yeni lastikte kullanılan teknoloji ile yuvarlanma direncinin yüzde 8 oranında düşürüldüğünü ve lastiğin kullanım ömrünün yüzde 25 oranında arttırıldığını ifade etti. ContiCrossContact LX2 lastikler, 15 ile 18 inç arasında değişen jant ölçüleri ile 30 farklı ebatta üretiliyor.

Her Koşulda Güvenlikten Taviz Vermeyen ContiVanContact 100 ve ContiVanContact 200

Farklılaşan ihtiyaçlara en güvenli çözümler sunan Continental’in bir diğer yeniliği ContiVanContact grubu lastikleri. Yalnızca kötü zeminlerde ve ağır yükler altında olağanüstü bir performans sunmakla yetinmeyen ContiVanContact 100 aynı zamanda yüksek kullanım ömrü ile maliyet tasarrufu da sağlıyor. Özel olarak güçlendirilmiş karkas yapısı, sağlam yanak kısmı, taş toplamaya karşı dayanıklı sırt tasarımı ile yük taşıyıcı rolü üstlenen ContiVanContact 100, yuvarlanma direncine yönelik ciddi iyileştirmeler yapılarak, Sprinter ve benzeri kamyonetleri işleten kurumların, hız ve zamandan tasarruf etmelerine hizmet edecek. 14 ile 16 inç arasında değişen jant ölçüleri için uygun ve maksimum 115 yük indeksine kadar çıkabilen (lastik başına 1.215 kg) yük taşıma kapasitesine sahip ContiVanContact 100 14 farklı ebatta mevcut olacak.

Batı ve Orta Avrupa koşullarına uygun olarak tasarlanan taşıma uzmanı ContiVanContact 200 ise lastik sırtının orta kısmında yer alan yiv ve yine sırt üzerindeki oluklar sayesinde, yağışlı hava koşullarında dahi güvenli sürüş ve frenleme performansından taviz vermiyor. Makro  blog profili ve sağlam sırt yapısı ile zorlu yol koşullarında dahi üstün direksiyon hakimiyeti sunan ContiVanContact 200 yuvarlanma direncini yüzde 15 oranında düşürerek, yakıt tasarrufuna da yardımcı oluyor. 15 ile 16 inç arasında değişen jant ebatlarına uygun olarak, maksimum 210 km/s hıza çıkabilecek 10 farklı ebatta üretimi söz konusu olacak.