Global forklift üreticisi Combilift, 50 milyon Euro’luk yatırımla İrlanda Monaghan genel merkezi ve üretim tesisini hizmete açtı. Bu yıl 20. yılını kutlayan şirket, önümüzdeki üç yıl içinde 200 kişiye ilave istihdam sağlayacak. Dünyanın dört bir yanından 500’e yakın müşteri, tedarikçinin katıldığı açılış töreni 26 Haziran tarihinde İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, İş, Girişim ve İnovasyon Bakanı Heather Humphreys’ın katımıyla gerçekleşti.

40 hektarlık alan üzerine kurulu fabrika 46 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Fabrika, kapsamlı bir araştırma ve geliştirme ve test merkezi yanı sıra kapsamlı idari ve ziyaretçi tesislerine ev sahipliği yapıyor.

Combilift, üretiminin 98'ini dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor, bunun çeyreği İngiltere pazarına sunuluyor.

1998 yılında bir çiftçi olan Combilift Yönetim Kurulu Başkanı Martin McVicar tarafından kurulan şirket, bir avuç dolusu çalışanı ile küçük bir operasyondan, 550 kişilik iş gücüne ulaştı.  McVicar, yaptığı açıklamada gelecek 5 yıl içinde iki kat üretim yapmayı planladıklarını söyledi.

Martin McVicar, şirketin etkileyici büyümesini ve lojistik sektöründe kabul gören bir dünya lideri olarak statüsüne kavuştuğunu belirterek, “Combilift, özelleştirilmiş inovatif ürünlerin seri üretimi için kriter belirledi. Kitlesel kişiselleştirme, hem müşteri hem de imalatçı için yeni bir sınırdır. Çünkü müşteriler giderek artan şekilde ürünlerin gereksinimlerine göre uyarlanmasını bekliyor. Müşterilerimizden ve bayilerimizden bireysel ihtiyaçlarına en uygun çözümleri tanımlamak için onları dinliyoruz. Ciromuzun yüzde 7’sini araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırıyoruz” şeklinde konuştu.

Uluslararası kalite ve güvenlik yönetim standartlarına uygun, yeni merkez ve üretim tesisi ISO 9001 uluslararası kalite yönetim sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetimi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme sistemine sahip.