CHEP’in küresel Palet operasyonlarından sorumlu Grup Başkanı Peter Mackie konuyla ilgili şunları söyledi: “James McCarthy CHEP Europe’un yönetiminde büyük işler başardı; işletmemizi müşterilerimize yakınlaştırdı, birçok yeni palet çözümünün çıkış sürecini yönetti ve müşterilerimizin sürdürülebilirlik çabalarına yardımcı olma yaklaşımımızı geliştirdi. Tüm CHEP ailesi olarak James’i özleyeceğiz ve kendisine ailesiyle birlikte mutlu bir gelecek diliyoruz. James’nin yerine Mike Pooley gibi güçlü bir halef atandığı için çok mutluyuz. Kendisi, CHEP ABD için Satış ve Müşteri Operasyonları yöneticiliği yaptığı dönemde büyük müşterilerle ilişkilerimizin güçlendirilmesinde ve ekiplerimize dinamizm kazandırılmasında hayati bir rol oynadı. Tedarik zincirlerini daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmek için müşterilerimizle işbirliği yapmayı devam ettiğimiz bir süreçte bu görev değişimi, Avrupa’da CHEP’e hem süreklilik hem de yeni bir enerji kazandıracaktır.”

Mike Pooley’nin yönetimi sorunsuz bir şekilde devralması için James McCarthy Aralık 2015’e kadar CHEP’teki görevine devam edecek. Mart [2013]’ten beri CHEP Europe’un yönetimini üstlenen McCarthy, şirkete ilk girdiği 2008 senesinden sonra CHEP Batı Avrupa Başkanı ve CHEP’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu Baş Mali İşler Görevlisi olarak görev yapmıştı. McCarthy konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “CHEP için yedi buçuk yıl çalıştım ve bu benim için harika bir deneyim oldu ama artık yoluma farklı bir kulvarda devam etmemin zamanı geldi. Mike’ın aramıza dönmesinden ötürü çok mutluyum ve CHEP Europe’un ve müşterilerinin onun liderliğinde başarıdan başarıya koşmasını izlemek için sabırsızlanıyorum.”

Pooley, 2013 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev yaptığı malzeme test şirketi Exova Europe’tan ayrılarak 1 Kasım 2015 itibarıyla tekrar CHEP çatısı altına girecek. 2002’den 2013’e kadar CHEP’te çalışan Mike Pooley bu süreçte CHEP ABD’nin Satış ve Müşteri Operasyonlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı, CHEP İngiltere ve İrlanda’da Genel Müdür ve Avrupalı Büyük Müşterilerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Pooley CHEP’e katıldığı 2002 senesinden önce 12 yıl boyunca endüstriyel gaz firması BOC’ta iş geliştirme,tasarım, ürün geliştirme ve üretim mühendisliği gibi alanlarda farklı roller üstlenmişti. İmtiyazlı bir Makine Mühendisi olan Pooley, ayrıca Henley Yönetim Okulu’ndan İşletmecilik üzerine master yapmıştı.

Pooley yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Tedarik zincirini daha iyi hale getirecek çözümler geliştirmek adına Avrupa genelinde müşterilerle işbirliğinde bulunmak için böylesine çok fırsatın olduğu bir dönemde CHEP ailesine geri dönmekten büyük mutluluk duyuyorum. Muhteşem müşteri portföyümüzle ve tedarik zinciri uzmanlarımızdan oluşan tutkulu ekibimizle yeniden birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok heyecanlıyım.”