Kampanya kapsamında Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde hazırlanan Uygulamalı Eğitim Alanı’nın tanıtımı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Güler Sabancı ile Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman’ın katıldıkları basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Toplantıdaki konuşmasında, Güler Sabancı, Sabancı Topluluğu’nun en önemli hassasiyetini, “Dünyamız İçin Sürdürülebilirlik” olarak nitelendirdi.

Güler Sabancı şunları söyledi: “Stratejik iş kollarımızda uzun vadeli yatırımlara hız veriyoruz, şirketlerimizi daha güçlendirecek, ekonomi için daha fazla değer yaratacak adımları atıyoruz ancak sorumluluklarımızı bununla sınırlı görmüyoruz. Topluma sürdürülebilir fayda ve katkılar sağlamayı yönetim anlayışımızın temel ve değişmez unsurlarından biri olarak kabul ediyoruz. Bu bizim için, “Türkiye’nin Sabancı’sı” olmanın gereğidir, çok önemli ve değerli bir görevdir”.    

Miniklere uygulamalı, eğlenceli, oyun kartlı, tiyatrolu trafik eğitimi Bridgestone tarafından Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde oluşturulan Uygulamalı Eğitim Alanı’nda, trafikte güvenliğe yönelik bilgiler, eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde aktarılıyor. Alanı gezen çocuklar, aldıkları bilgileri kendilerine verilen oyun kartları ile pekiştiriyorlar. Yine eğitim alanında, belirli zamanlarda “Can’lı Araba” isimli çocuklara yönelik tiyatro oyunu da sergileniyor.

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Uygulamalı Eğitim Alanı’nı 2010 Eylül ayından bu yana 7 bin çocuğun gezdiğini, bin 200 çocuğun da tiyatro oyununu izlediğini dile getirdi. Bayman, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımıza didaktik bir şekilde bir şeyler anlatmak yerine, onları eğlendirmeyi, ilgilerini çekmeyi amaçlıyoruz. Biliyoruz ki, burada alacakları bu bilgiler ve eğitimler, gelecekte bilinçli birer araç kullanıcısı olarak, daha güvenli yaşam sürmelerine katkıda bulunacak”.   “Bilim Merkezi’ni 70 bin çocuk gezecek, uygulamalı eğitim ve tiyatro Anadolu illerine de gidecek.” Hakan Bayman, Bilim Merkezi’nde yer alan uygulamalı eğitim alanını ziyaret edecek çocuk sayısının, Ağustos ayı itibarı ile 70 bine ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdi ve “Ağustos sonrası dönemde, hem eğitim alanını, hem de çocuk tiyatrosunu, Türkiye çapına yaymayı hedefliyoruz. Böylelikle, Türkiye’nin geleceğine 10 binlerce trafik gönüllüsü kazandırıyoruz” dedi.  

“Lastikte güvenlik bizim önceliğimiz” Bridgestone’un, lastikte ve trafikte güvenlik konularına çok büyük önem verdiğini belirten Bayman, “Bu konuda en üstün performanslı ürünleri üretmenin de ötesinde görevlerimiz olduğunu biliyoruz. Bridgestone’un yeni “Emniyet Lastiği”  reklam kampanyası da bu anlayışla hazırlandı. Güvenlik konusuna dikkat çekiyoruz ve bu alandaki duyarlılığı artırabilmek amacıyla toplumda çok sevilen, güvenilen ve örnek alınan isimlerle çalıştık” şeklinde konuştu.   “Araç kullanıcısı büyükleri unutmadık, 160 bin lastiği kontrol ettik” Brisa Genel Müdürü Bayman, ‘Yola Güvenli Çık, Yolun Hep Açık’ kampanyası kapsamında, Mayıs ayından bu yana araç kullanıcılarına yönelik bilgilendirme ve güvenlik çalışmalarının da gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Bu çalışmalarda, 6 ilde gerçekleştirilen lastik diş derinliği ve hava basıncı ölçüm aktivitelerinde, 40 bin aracın 160 bin lastiği kontrol edildi ve sürücülerle ölçüm sonuçları paylaşıldı. “Bu aktivitelerimiz ve bilgilendirme çalışmalarımızla, Mayıs ayından bu yana yaklaşık 100 bin kişiye ulaştık” diyen Bayman sözlerini, “Çalışmalarımızı, hem çocuklara, hem büyüklere yönelik olarak, artan bir ivme ile sürdürüyoruz. Nihai hedefimiz, sürücülerin yola çıkmadan önce lastik kontrolü yapma alışkanlığı edinmelerini sağlamak, emniyet kemeri ve çocuk koltuğu kullanım oranını artırmak, böylece trafikte güvenli yolculuk yapılmasına katkıda bulunmaktır” şeklinde sürdürdü.   Ege’den Güneydoğu’ya, hedef 1 milyon kişiye ulaşmak Bayman, proje ile sürücülerin yola çıkmadan önce lastik kontrolü yapma alışkanlığı edinmelerini, emniyet kemeri, çocuk koltuğu kullanım oranını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Hakan Bayman sözlerini şöyle noktaladı: “Projemizle, 400 bin ilköğretim öğrencisine, 350 bin araç sürücüsüne ve 250 bin üniversite öğrencisine ulaşmayı planlıyoruz”.