Metalin ömrünü uzatma sihirbazı denilen SDG’nin ülke ekonomisine katkısı inanılmaz boyutlarda. Bunun SDG  metalin bir başka metalle kaplanması esasına dayalı olduğu için özellikle plastik ve kimyasal içerikli kaplama yöntemleriyle karşılatırıldığında ‘çevre’ nin korunmasına  ve ‘sürdürülebilir gelişime’ olumlu katkısı var. Gelişmiş ülkeler bunun çok farkında olmasına karşın Türkiye’de çok yavaş ilerliyor.
Marmara & Siegener Galvaniz (MSG), Demir Çelik metal imalat firmalarına ürünlerinin uzun ömürlü olması, korozyon dayanımının arttırılması için yaklaşık 13 senedir galvanizleme hizmeti veriyor.
 
Türkiye’nin en büyük tesisi
Marmara Siegener Galvaniz A.Ş Pazarlama Satış Koordinatörü Bünyamin Halaç, yapısal çelik ve taşımacılık sektöründeki şaselerin galvanizlenmesi  ve ihtiyacını görerek Türkiye nin en büyük galvanizleme tesisini Gebze İmes OSB bölgesinde kurmaya karar verdiklerini söyleyerek 2011 yılında faaliyete başladıklarını kaydetti. Türkiyenin sadece fason galvanizleme yapan en yüksek kapasiteye sahip firması olduklarını kaydeden Halaç, 16 metrelik boyu ile  Türkiyenin en uzun galvanizleme ocağının da bulunduğu 3 tesiste yıllık toplam 150 bin ton kapasiteye sahip olduklarını ifade etti. Son yıllarda Türkiye’de SDG sektöründe sevindirici bir artış olduğna değinen Halaç, konu hakkında şunları söyledi: “Bunun sebepleri arasında SDG nin bilinirliğinin artması birinci sırada yer alıyor.  Bu bilinirliğin artmasında derneğimiz GALDER‘in ciddi katkısı var. Galder’in bu konuda gerek yurtdışı iletişimi gerek resmi kurumlarla geliştirdiği ilişkiler ve dernek yayın organlarıyla (dergi, internet vb.) büyük katkı sağlıyor. Mesela derneğin resmi kurumlar nezdinde giriştiği çabalarında etkisiyle ülkemizde geçen yıl iskele ürünlerinin galvanizlenmesi şartı getirildi. Bu sektöre çok büyük ivme kazandırdı.”
Bünyamin Halaç, otomotiv ve taşımacılık sektöründe SDG nin kullanımı hakında ise şunları söyledi: “Gelişmiş ülkelerde otomotiv ve taşımacılık sektöründe galvaniz kullanımı çok yüksek boyutlarda. Maalesef ülkemizde özellikle araç üretiminde kullanılan bazı metal parçalar orijinal ülkelerinde galvanizlenirken, ülkemizde kısa vadeli maliyet hesapları sebebiyle alternatif kaplamalar tercih ediliyor. Fakat taşımacılık sektöründe daha ağır iklim koşullarına dayannıklılık göstermesi ve kullanılan şaselerin galvanizlemeye müsait olması sebebiyle daha fazla oranda SDG tercih ediliyor. Ülkemizde özellikle treyler şaselerinin galvanizlenmesi konusunda ciddi bir artış var. Buna sebep olarak bizim de sahip olduğumuz büyük hacimli galvaniz tesilerinin artık ülkemizde de var olması. Bu üreticileri SDFG ye yönlendiriyor. Ve bu sebeple taşımacılık sektöründe özellikle yurtdışı satışlarda ciddi bir rekabet avantajı elde ediliyor. Buna katklı sunduğumuz için biz galvanizcilerde memnun oluyoruz.”