Türkiye istedi, Aspöck üretti

Aspöck Aydınlatma Sistemleri Tic. Ltd. Şti. Satış Müdürü Mahmud Eralp Abduşoğlu, helezon kabloların (ara kablo) içerdiği yüksek miktarda bakır sayesinde enerji kaybının az, kontak yapma ihtimalinin ise zayıf olduğuna işaret etti. Söz konusu kabloların üretilmesi için Aspöck Türkiye’nin ön ayak olduğunu dile getiren Abduşoğlu, “Pazarda çok talep edilen bu ürünü niye biz üretmiyoruz şeklinde merkeze talebimizi ilettik. Onlar da talebimizi makul gördü ve seri üretime geçtik.” şeklinde konuştu.

“Dört bayimiz Tırsan Y.P., Nevpa, Trans34 ve Bir-Işık aracılığıyla yüksek bir satış grafiği yakaladık” diyen Abduşoğlu, pazara doğru ürün, uygun fiyat ile girmenin avantajını yaşadıklarını söyledi. Yenileme pazarında farklı kamyon ve treyler markalarının stop lambalarını da Fabrilcar ismiyle pazara sunduklarını hatırlatan Abduşoğlu, ürünün kaliteli ve fiyatının da rekabetçi olduğunu ifade etti.  Abduşoğlu, Mercedes, DAF, Volvo, Scania, Renault ve diğer universal modelleriyle pazara sunulan stop lambalarının, bütün ürünlerinde olduğu gibi, ‘E’ belgesine sahip olduğunu söyledi.

Aspöck Türkiye’nin bu yılın başında sorumlu olduğu ülkelerin sayısının da artmasıyla ihracatın hız kazanmaya başladığını ifade eden Aspöck GM Selçuk Akman, ihracatın toplam satışlar içerisinde yüzde 30’dan fazla pay aldığını vurguladı. Akman’ın ihracat pazarları ile ilgili değerlendirmesi şöyle: “Suudi Arabistan, BAE, İran, Güney Afrika ile ticarete başladık. Türki Cumhuriyetler ve diğer Ortadoğu ülkeleri ile önümüzdeki dönemde çalışmalarımıza başlayacağız. Ürünlerimiz tüm ülkelerde geniş kabul ve talep görüyor.”

İki lamba treylerin içini gündüz gibi yapıyor

Üç çeşit treyler alüminyum gövdeli LED iç aydınlatma lambasını da pazara sunduklarını söyleyen Abduşoğlu, “iki tane Inpoint III tavan lambası treylerin içini gündüz gibi yapıyor. Çubuk tipli olanı 700 ve 1400 lümen, yuvarlak tipli tavan lambamız ise 2200 lümen ışık gücü yayma kapasitesine sahip. IP69K standartlarındaki bu ürünler yıkanabilecek düzeyde su geçirmez, ısı üretmez ve dayanıklıdır. Özellikle frigorifik treyler için üretilen bu lambalar sağladığı aydınlık ve sağlamlığı sayesinde tercih ediliyor.” 

OEM’de Tırsan, Otokar, Serin, Koluman, Ali Rıza Usta, Nursan, Lohr, Güven, Has, Karaoğlan, Isısan gibi sektörün önde gelen üreticileri ile çalıştıklarını ifade eden Abduşoğlu,  hedeflerinin üzerinde büyüdüklerini belirtti. Büyüme ile birlikte değişim pazarında ihtiyaç duyulan stok kalemlerinde bulunma oranını yüzde 95’in üzerine çıkardıklarını vurgulayan Abduşoğlu,  bu oran sayesinde satış sonrası hizmetler kapsamında müşteri memnuniyetini de arttırdıklarını söyledi.

Aspöck Türkiye’nin sorumlu olduğu ülkeler: Ermenistan, Azerbaycan, Bahreyn, Mısır, Gürcistan, Iran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Filistin, Katar, S. Arabistan, Suriye, B.A.E., Yemen, Türk Cumhuriyetleri; K.K.T.C.