Toplantıda konuşan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, toplam 7500 m2 alanda, 10 Milyon Dolar gibi bir yatırımla hayata geçirdikleri Powertech markalı endüstriyel hortum ürünlerinin üretim çalışmalarına 2015 yılında başladıklarını belirterek; “Son teknolojiyle üretilen bu ürünlerimiz, ilk faaliyet gösterilecek ürün grubu olan su, hava, buhar-sıcak su, kum-beton, gıda-kimyasal ve akaryakıt hortumu alanında, her türlü ihtiyacı karşılayacak çeşitte, üstün mühendislik çalışmaları ile iç-dış çapları, yüksek/orta/düşük çalışma basıncı, kıvrılma yarıçapı, patlama basıncı, yüksek veya düşük çalışma ısısı, kullanıldığı alana özel olarak havaya, ozona, aşınmaya, ısıya, yağa üstün dayanım gibi özellikleri, en optimum ölçülerde belirleyecek şekilde geliştiriliyor. Türkiye’nin yanı sıra; Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Orta Doğu’yu hedef bölgeler olarak belirledik. Powertech ürünlerimizle ilgili 2017 yılı ciro hedefimiz 5 Milyon Dolar, 2023 hedefimiz ise 40 Milyon dolar düzeyinde bulunuyor” dedi.

 
Uzun Ömürlü ve Çevre Dostu
Aktaş Holding olarak, inovatif düşünce doğrultusunda, üstün Ar-Ge teknolojisi ile geliştirdikleri Powertech ürünlerinin dayanıklı, uzun ömürlü ve çevre dostu ürünler olduğuna değinen Sami Erol, “Şirket olarak büyük önem verdiğimiz endüstriyel hortum üretiminde ürün gamını geliştirerek, sektörde sağlam bir yer edinmeyi ve sektöre yön vermeyi planlıyoruz. Koşulsuz ‘müşteri memnuniyeti’ ve Aktaş markasının, küresel düzeyde sahip olduğu ‘güvenilir’ algıyı ön planda tutmaya özen gösterirken, nitelikli ve üstün teknolojiye sahip ‘Powertech’ ürünleriyle de son tüketicinin beklentilerine ve taleplerine, en iyi şekilde karşılık verebilmeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
Yatırımlar Sürecek
Powertech ürünleriyle ilgili yatırım hamlelerinin süreceğini de sözlerine ekleyen Sami Erol, “Powertech ile ilgili şu anda 10 Milyon Dolarlık bir yatırımımız söz konusu. 2020 ve sonrasını da kapsayan süreçte yapacağımız yeni hamlelerle birlikte, bu rakamın 25 Milyon Dolar seviyesine ulaşacağını söyleyebilirim. Bu anlamda yapacağımız yenilikçi çalışmalarla, ülkemiz ekonomisine ve sektöre katma değer sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’deki En Uzun Hortum Hattı
Powertech endüstriyel hortum hattının, 65 metre uzunlukla Türkiye'nin bu alanda en uzun hattı olduğunun altını çizen Sami Erol, “Ayrıca bu alandaki üretim hattımız, Türkiye’de ilk yerli üretim olarak öne çıkıyor. Ar-Ge tarafındaki gücümüzü hem ürün geliştirme hem de proses gelişimi noktasında farklılık olarak kullanmak istiyoruz. Rekabette güçlü yönlerimize odaklanıyoruz. Vizyon anlamında güçlü yönlerini ne kadar etkin kullandığın önem taşıyor. Hızlı ve dinamik karar alma kapasitemiz, esnek yapımız ve global ölçekteki olası risklere karşı, her an her şeye hazır olma psikolojimizi, küresel rekabette avantaj olarak görüyorum. Endüstri 4.0’a yönelik çalışmalarımız da Ar-Ge’ye dönük hamlelerimizin merkezini oluşturuyor” açıklamalarında bulundu.