“Shell Rimula İşini de Korur, Motorunu da” sloganıyla 18 ilde yaklaşık 5000 kilometre katedecek tanıtım turu Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Eskişehir, Antalya, Konya, Mersin, Adana, Malatya, Kayseri, Aksaray, Ankara, Samsun, Kastamonu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Gebze'de sürücülerle buluşacak.

6 Mayıs’ta Pendik Greenpark Otel’de Shell’in madeni yağlar distribütörlerine düzenlenen lansman toplantısı sonrasında distribütör satış ekipleri, distribütör sahipleri ve Shell&Turcas Madeni Yağlar

Ağır vasıta sürücüleriyle 17 kamyon parkında ve 5 yetkili serviste bir araya gelecek olan ekip yaklaşık 4000 sürücüyle temas kuracak.

Düzenlenecek olan etkinliklere Best FM DJ’i Cem Arslan Gebze, Adana ve Ankara’da katılarak Gazoz Ağacı program yayınını Shell Rimula Tanıtım turu alanında yapacak ve burada sürücülerle keyifli sohbetler gerçekleştirecek.

Shell Rimula TIR’ının da yer alacağı özel alanlarda sürücüler ayrıca çeşitli oyunlar, karaoke, langırt gibi eğlenceli aktivitelerle uzun ve yorucu yolculukları arasında keyifli bir mola verecek ve Shell Rimula TIRı içerisinde ağır vasıta sürücülerine olası göz rahatsızlıkları hakkında bilgi verilecek.

 

 Müşterileri dinleyerek neler yaptılar?

 

Müşterilerden alınan geri bildirimler doğrultusunda ambalaj tasarımındaki ana değişiklikler şöyle:

 

Küçük ve büyük Shell Rimula ambalajlarındaki etiket ve metin yeniden tasarlanıp düzenlendi,

Tüm ambalajların üzerinde markanın yer aldığı alan yüzde 40’tan yüzde 50’ye çıkarıldı,

Satış sonrası ürün ve hizmetler konusunda müşterilere yardım etmek adına, ambalajda ürün özelliklerine dair daha çok açıklamaya yer verildi,

Formülasyon hakkında bilgi vermek ve müşterilere güven vermek amacıyla tüm serideki ürünlere Dynamic Protection ve Dynamic Protection Plus Technology yazıları yerleştirildi,

Müşterilerin ürün çeşidini ve markayı kolaylıkla tanımalarını sağlayacak daha açık görsel ipuçları taleplerine doğrudan bir yanıt olarak ambalajlara kamyon görselleri eklendi; Shell’in marka adı ve renkleri daha çok ön plana çıkarıldı.

Müşteriler açısından faydaları:

Marka tanınırlığını ve tavsiye etme oranını artıracak şekilde ambalajın ilk görüşte farkına varılması ve tespit edilmesi kolaylaştı,

Shell Rimula ürünleri birbirinden daha iyi ayırt edilir hale geldi,

Ürünün ana mesajlarının daha görünür olduğu daha ikna edici ve yüksek düzeyde etki yaratan etiket iletişimi sağlandı,

Görsel bakımdan daha çekici hale gelen Shell Rimula ürünlerinin seçilmesi ve satılması böylelikle müşterinin ticari faaliyetine destek verilmesi kolaylaştı.