Brisasporlu bisikletçiler, 2015’te Dağ Bisikleti (Mtb) ve Yol Bisikleti kategorilerinde 13’ü Ulusal, 33’ü Uluslararası olmak üzere toplam 46 yarışa katılırken, 42 organizasyonda da milli takım forması giymenin gururunu yaşadı.

Katıldıkları her yarışta Brisaspor’un ‘başarı yolculuğu’nu sürdürmek için pedal çeviren bisikletçiler, farklı kategorilerde kulüp ve milli takım düzeyinde 77 adet altın, 66 adet gümüş, 41 adet bronz olmak üzere toplam 184 madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar.  

Yurtdışındaki başarılarıyla adından söz ettiren Brisaspor, Bisiklet dünyasının önemli müsabakalarından Uluslararası Bulgaristan Turu’nda Stefan Hristov ile genel ferdi klasman şampiyonluğuna ulaşırken, takımlar düzeyinde de genel klasman ikinciliğini elde etti. Belçika, Yunanistan, Sırbistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek de Brisasporlular’ın pedal çevirdiği ülkeler arasında yer aldı. Kulüp sporcularından Recep Ünalan ise yol yarışlarındaki başarılarının yanısıra, Portekiz, Litvanya, Rusya ve İtalya’da düzenlenen pist yarışmalarında Türkiye adına forma giydi.

Bu başarıya forma ve lastik dayanmadı!

Yol bisikleti, dağ bisikleti ve bayanlar başta olmak üzere toplam 8 farklı kategoride yarışan Brisaspor’un en küçüğü 16 yaşında olan genç sporcuları da gelecek için büyük ümit veriyor.

2015 yılındaki yarışlarda kişi başı ortalama 30.000 km yol yapan bisikletçilerin yarış ve antrenman temposuna lastik ve forma dayanmadı! 122 kez lastik değiştiren takım, toplam 130 forma eskitti.

37 sezonda toplam 1014 altın madalya

Genel menajerliğini Nadir Yavuz’un üstlendiği takım, müsabakalara antrenörü Mert Mutlu’nun liderliğinde hazırlanıyor.

Yol bisikleti kategorisinde 30 defa Türkiye Şampiyonu olan, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu kazanan ilk Türk takımı olan ve 2001-2007 yıllarında üst üste 7 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götüren Brisaspor, 37 sezonda toplam 1014 adet altın madalya, 982 gümüş madalya ve 596 adet bronz madalyayı müzesine götürmeyi başardı.

2008 Pekin Olimpiyatları ve 2012 Londra Olimpiyatları’na sporcu gönderme başarısı yakalayan ve ülkemizi başarıyla temsil eden Brisaspor’un hedefinde 2016 Rio Olimpiyatları var.