Aspöck Aydınlatma Sistemleri Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Selçuk Akman, Avrupa toplam treyler pazarı yüzde 10 oranında büyürken, global bazda Aspöck’ün  yüzde 18 büyüme kaydettiğini açıkladı.  Akman, Avrupa treyler pazarının bu yıl yüzde 5 oranında büyümesinin beklendiğini sözlerine ekledi. 2016 yılında Türkiye için konulan yüzde 20 hedefini tutturduklarını dile getiren Selçuk Akman, bu yıl için ise Türkiye pazarının durağanlığına karşı yüzde yüzde 15’lik büyüme öngördüklerini söyledi. “Aftermarket satışlarımızın hızlı artışında treyler çekici elektrik kablolarımızın önemli katkısı var. Damper tipi araçlara yönelik set satışlarımızı da arttırarak özellikle büyük OEM’lerle çalışma ağırlığımızı arttırdık” diyen Akman, yüzde 20 oranındaki büyümede dış pazarlardaki başarılı satışların da katkısı olduğunu ifade etti. 
 
Güney Afrika pazarı
Selçuk Akman, sorumlu oldukları Güney Afrika pazarı ile ilgili olarak şunları söyledi. “Güney Afrika pazarı 13-16 bin adetlik pazara sahip. Söz konusu bu satışlar 4-6 bin adetlerde üretim yapan 4 firma tarafından gerçekleştiriliyor. Bir çekicinin arkasına iki treyler bağlanıyor. Bu yönüyle de dikkat çekici bir pazar. Güney Afrika kuzeyindeki Afrika ülkelerine ihracat yaptığı gibi İngiltere gibi Avrupa ülkelerine de ihracat yapıyor.  İşçilik çok ucuz. Bu nedenle tanker gibi ürünlerde ciddi fiyat avantajı sağlıyorlar”
 
18 Kasım 2017’de yeni regülasyon geliyor
Selçuk Akman, 18 Kasım 2017 tarihinden itibaren AB ve Türkiye’de üretilecek araçlarda sarı yan park lambalarının sinyal fonksiyonu taşımasının zorunlu hale geleceğini kaydetti. Uzun aracın kör noktasında kalan yaya ve diğer sürücülerin, treylerin manevrasından haberdar olmaması sebebiyle, çok sayıda maddi hasarlı, can kaybı ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası yaşandığına dikkat çeken Akman, yeni regülasyon ile treylerin manevrasının çok daha çabuk fark edileceğini ve kaza oranının   azalacağını kaydetti. Akman, ister yeni ister halen kullanılan Aspöck aydınlatma setleri kullanılmış treylerlerde bu dönüşümün kolayca yapılabileceğini belirtti.
 
Aspöck üretim tesislerini arttırıyor
Polonya’da VW ve M.A.N. hafif ticari araçların stop lambası taleplerini karşılamak için yeni bir fabrika açıldığını dile getiren Akman, burada 15 milyon Euro’luk bir satış hacminin yakalanacağını kaydetti.