Firma hakkında detaylı bilgi veren Leisure Cargo FSCO Başkanı ve Genel Müdürü Zainal Abidin, kargo satışı ve operasyonunda uzmanlaştıklarını dile getirdi. Yıllık 20 milyon dolarlık ciro yaptıklarını belirten Abidin, bu cironun tamamının kargo uçağına sahip olmadan yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi. Abidin sözlerine şöyle devam etti: “Yolcu uçaklarıyla kargo taşınması uzmanlık isteyen bir konu. Küçük ama çok sayıda kargonun işlemi için iyi bir altyapıya, insan kaynağına ve tecrübeyi sahip olmanız gerekiyor. Bütün bunlara sahibiz. Bu yüzden işimizi iyi yaptığımızı düşünüyorum”

Hedefleri hakkında da konuşan Zainal Abidin, kapasitelerini şu anda doldurduklarını bu yüzden kapasite artırımına gideceklerini belirtti. Bu yüzden yeni havayolları ile anlaşma yapacaklarını dile getiren Abidin, Dubai’nin hava kargo sektöründe hub olmayı başardığını söylüyor. 2008 yılındaki ekonomik krizde dahi Dubai’nin hava kargo trafiğinde artış yaşandığını aktaran Abidin, bunun sebebini ise transit yük artışı olarak açıkladı.

Krizin en önemli etkisinin fiyatlarda olduğunu açıklayan Abidin, AB ve ABD’deki firmaların maliyetleri azaltmak adına hava yolu ile yapılan kargodaki yükü deniz yoluna kaydırdıklarını söyledi. Bu nedenle kargo fiyatlarında düşüş yaşandığını anlatan Abidin, kar oranlarının da aşağıya doğru seyrettiğini söyledi. Abidin, dünyadaki bu eğilime karşı yeni stratejilerle cevap verdiklerini belirtti.

Hava yolu ile yapılan kargoda ortak bir dili konuştuklarını belirten Zainal Abidin, batıda sisteme dayalı bir çalışma şekli varken, doğuda insana dayalı bir çalışma şeklinin olduğunu vurguladı.