Gefco Grup, 2016 yılının ilk yarısında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,5 değerinde bir artış yakalayıp toplamda 2,2 milyar euro ciro sağladı. Yılın ilk altı ayı için FAVÖK*, 2015 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 27,5 artarak 91,3 milyon Euro olarak gerçekleşti.
Maliyet esnekliğini artırmak amacıyla 2014 ortasında başlatılan performans planı, Gefco'nun "hafif varlık" iş modeli ile birlikte şirketin etkin maliyet yönetimine katkıda bulundu. Gefco, bu karlılık artışını satın alma yönetimini optimize etmeye ve petrol fiyatlarındaki istikrarın oluşturduğu olumlu ortamda sabit maliyetleri düşürmeye yönelik gerçekleştirdiği proaktif politikasına bağlıyor.
2015 yılı sonunda IJS Global şirketinin satın alınması ve nakliye faaliyetlerindeki yükselmeyi vurgulayan, GEFCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal “GEFCO, rekabet gücünü arttırma ve en iyi lojistik çözümlerini sunma kabiliyetini bu yıl da başarıyla sergiledi. Karlılık artışımızı, çalışanlarımızın üstün performansına, satın alma yönetimindeki optimizasyona ve sabit maliyetleri düşürmeye yönelik yürüttüğümüz stratejimize borçluyuz” dedi.