ABD Ticaret Odası Vakfı Başkan Yardımcısı Alfonso Martinez-Fonts, "Bu proje, her iki ülkenin insanlarına ve ekonomilerine büyük bir fayda sağlamaktadır. Sağlam Kobi sadece afete karşı direnç sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda her iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasındaki iletişimi, işbirliğini ve iyi niyeti de geliştirecek." dedi.

Türkiye, geçtiğimiz on yıl içerisinde yaklaşık 2.9 milyar doların üzerinde maliyete neden olan depremler nedeniyle yüksek riske sahip bir doğal afet bölgesi. Bu nedenle, Dünya Ekonomi Forumu Global Gündem Konseyi, küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında doğal afetlere karşı direnci işbirlikçi bir yaklaşım geliştirmek için Türkiye'yi pilot ülke olarak tavsiye etti. Bu yeni girişim, sivil toplum ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirecek ve toplumun afet sonrasında iyileşme sürecini destekleyecek.

UPS Vakfı Başkanı Eduardo Martinez, "Bu girişimin; Türkiye'de daha güçlü ve güvenli işletmeler ve topluluklar yaratmaya yardımcı olmasının yanı sıra, uluslararası ticaret topluluğunun da global ölçekte daha hazırlıklı olmasına yardımcı olacağını umuyoruz. İnsani Yardım Programı’nın bir parçası olarak; yardım becerilerinin gelişimini ve ABD Ticaret Odası Vakfı’nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi, Dünya Ekonomi Forumu gibi düşünce liderleri ile birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz" dedi.

 UPS Türkiye Ülke Müdürü Mike Harrell, “Sunduğumuz lojistik çözümlerle küçük ve orta ölçekli işletmeleri büyümeleri ve yeni pazarlara açılmaları için destekliyoruz. Bu programla, hem  işletmelerin daha güçlü, afete dirençli ve sürdürülebilir olmalarına katkı sağlayacağız, hem de Türk ihracatının ve ekonomisinin büyümesine destek olacağız’’ dedi.

Pilot program, kamu ve özel sektörü, sivil toplumu ve hükümeti içeren kıtalar arası ve geniş kapsamlı bir işbirliği. UPS'in Türkiye'deki yönetim ekibi bu programı BCLC, Başbakanlık Ofisi, AFAD Türkiye’nin acil durum dairesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) ile birlikte koordine edecek. Girişim ayrıca Türkiye’deki toplum liderleri ve sivil toplum örgütleri ile de güçlü ortaklıklar sağlayacak.

BCLC Mayıs 2000'de şirketlerin afet direncine yönelik benzersiz bir sisteme öncülük etti ve o zamandan beri ABD’nin dört bir yanındaki küçük ölçekli işletmeler ve yerel ticaret odaları ile ortak çalışmalar yürütüyor. Şirket sahiplerine güvenlik ve direnç tedbirlerini öğreten bir ADŞ kiti olan bu sistem; büyük bir doğal afet öncesine, sırasına ve sonrasına yönelik soruları yanıtlıyor. Afet Yardım Masası; hazırlık ve tepkiyi arttırmak için kamu, özel ve kar amacı gütmeyen örgütler arasında işbirliği oluşturmaya yönelik bir yöntem içermekte.

ABD Ticaret Odası Vakfı (USCCF), ülkenin ekonomisinin ve global ticari ortamını etkileyen gelişmeleri ele alarak Amerika’nın uzun vadeli rekabetçiliğini güçlendirmeye kendisini adamış olan ABD Ticaret Odası’nın 501(c)(3) kar amacı gütmeyen bir kuruluşudur.

ABD Ticaret Odası, her türden, sektörden ve bölgeden 3 milyonun üzerindeki şirketlerin ve ayrıca eyalet ve yerel odalar ve sanayi birliklerinin menfaatlerini temsil eden dünyanın en büyük ticari federasyonudur.