UPS Doğu Avrupa Başkanı Daniel Carrera, “UPS’in Avrupa’daki ihracat hacmi geçen yıl yüzde 15’ten fazla arttı ve Türkiye’deki işletmemizin bu büyümeye önemli bir katkısı bulunuyor. Sınırlar arası ticaretin, tahmin edilebilir gelecekte küresel gayri safi yurt içi hasıladan daha hızlı büyümesi öngörülüyor. Sonuç olarak ekonomiler, daha etkileşimli ve dış ticarete bağlı hale gelirken güvenilir küresel ağlara da daha çok ihtiyaç duyuyor” şeklinde konuştu.

Yeni tesis, tüm kıtada UPS ağını modernleştirmeyi ve artırmayı amaçlayan UPS’in 2 milyar dolarlık Avrupa yatırım programının bir parçası konumunda. Yakın zamanda UPS; Paris - Fransa, Londra, - Birleşik Krallık ve Eindhoven - Hollanda’ya yatırımlar yaptı. Türkiye’yi UPS’in gelişmiş Avrupa ağına daha iyi bağlayarak; Avrupa’nın geri kalanı, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Hint Yarımadası, Orta Doğu ve Afrika’daki yeni pazarlara müşteriler için cazip erişim imkânları sunuyor.

UPS Türkiye Ülke Müdürü Burak Kılıç şu ifadelerde bulundu: “Türkiye’nin ekonomisi çok güçlü bir büyüme kaydediyor ve Türkiye’de tüm boyutlarda işletmeler için ihracatları arttıracak geniş bir potansiyel bulunuyor. Ülkedeki 20’ye yakın tesisle ve yurtiçi ekspres ağımıza yapılan son iyileştirmelerle bu yeni yapı, müşterilerimize işlerini büyütürken ihtiyaçları olan desteği vereceğimize dair taahhüdümüzün açık bir göstergesidir.”

İGA Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu şu ifadelerde bulundu: “Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya, Kuzey ve Doğu Avrupa’nın tamamına sadece beş saatlik bir uçuş menzilinde bulunuyor. Türkiye’nin coğrafi konumu, lojistik için stratejik bir avantaj sunmaktadır. UPS ve diğerleri gibi küresel nakliye devlerinin İstanbul’da faaliyet gösterme planları bunun bir kanıtıdır. Amacımız, geçiş sürelerini azaltmak için stratejik konumumuzdan ve son teknolojiden faydalanarak kargo ve yük taşıma kapasitemizi artırmaktır. İstanbul, hem bir yolcu taşıma merkezi hem de kargo ve yük taşıma merkezi olacak.”