Geçtiğimiz günlerde 2013 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan uluslararası taşımacık ve lojistik lideri UPS,  hava ve kara filosunun karbon yoğunluğunu 2016 yılında yüzde 10 azaltma hedefini üç yıl önceden gerçekleştirdi. UPS’in 2013 yılı küresel gönderi hacmi bir önceki yıla göre yüzde 3,9 artarken, mutlak karbon salınımı yüzde 1,5 azaldı.  Böylece UPS iki yıl üst üste küresel sera gazı azaltma stratejisinin başarıyla uygulamış oldu. UPS’in yeni hedefi ise 2020 yılı itibarıyla karbon yoğunluğunu yüzde 20 azaltmak. 

Rapora göre, UPS'in alternatif yakıtlı ve ileri teknolojili araçları 2013 yılında, dünya çapında 88 milyon kilometreden fazla yol kat etti ve 21,9 milyon litre daha az geleneksel benzin ve mazot kullandı. UPS ayrıca, şirket sürücülerinin günlük paket toplama ve sevk etme güzergahlarını en verimli şekilde programlayan bir optimizasyon ve navigasyon sistemi sayesinde, 2013 yılı boyunca 10 bin rotayı optimize ederek 5,6 milyon litre yakıt tasarrufu sağladı ve 14 bin metrik ton daha az karbondioksit salınımı yaptı.

UPS’in 2013 Sürdürülebilirlik Raporu’nda şirketin destek sunduğu sivil toplum kuruluşlarına da yer veriliyor. Buna göre UPS, 2013 yılında, insani yardım için toplam 7,5 milyon dolar değerinde ayni ve nakdi destek bağışı yaptı. UPS, 46 ülke arasında 250 insani yardım gönderisi sağlayarak “İnsani Yardım Yoluyla Daha Dayanıklı Küresel Topluluklar” oluşturdu. UPS’in sivil toplum kuruluşları aracılığı ile çözümünü desteklediği sorunlar ve toplumlar arasında Filipinler’deki Haiyan Tayfunu, Sandy Kasırgası, Suriyeli ve Kenyalı mülteciler de bulunuyor. UPS Türkiye’de de KOBİ’leri doğal felaketlere ve risklere hazırlayan ve kobilerin arasında farkındalık yaratmayı amaçlayan Sağlam Kobi programına 460 bin dolar destekte bulundu.

UPS CEO’su Scott Davis, UPS’in sürdürülebilirlik alanında tüm dünyadaki müşterilerine, doğal çevreye ve topluma karşı olan taahhütlerine vurgu yapan 2013 Sürdürülebilirlik Raporu ile ilgili olarak "Küresel bir lojistik şirketi olarak her gün yaklaşık 17 milyon paketi ve belgeyi taşımak için araç kullanıyoruz. Dolayısıyla, sürdürülebilirlik ve büyüme bizim için ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı. Küresel gönderi hacmini genişletirken toplam karbon salınımını azaltma başarımız, hem  daha çok müşteriye hizmet edip katma değer oluşturmanın hem de çevre için daha fazlasını sunmanın mümkün olduğunu gösteriyor" dedi.