Brutto "UPS'in uluslar arası gelirlerinin neredeyse yarısı Avrupa Bölgesi'nden geliyor. Dolayısıyla bu kritik bir atama ve UPS'in geleceği açısından da çok önemli" diye konuştu. UPS'e 1985 yılında ABD'nin Georgia eyaletinde teslimat şoförü olarak katılan Barber, aynı yıl yöneticilik pozisyonuna terfi ederek muhasebe ve faturalama departmanlarında yönetici olarak çalıştı. 

1993 yılında New York, Buffalo'daki Batı New York Bölgesi'ne Kontrolör olarak atanan Barber, aynı görevi Kuzey Illinois Bölgesi'nde sürdürdükten sonra 1998'de Batı Bölgesi'nin Kontrolör Koordinatörlüğü görevine yükseltildi. 2000 yılında UPS'in Atlanta'daki genel merkezine transfer olarak Birleşme ve Satın Almalar Grubu'na katılan Barber, daha sonra Güneydoğu Bölgesi Kontrolörlüğü’ne, ardından 2004 yılında da Brüksel'deki Avrupa Bölgesi Kontrolörlüğü görevine tayin edildi.

Ocak 2006'da Londra'daki Birleşik Krallık ve İrlanda Bölgesi Başkanlığı görevine getirilen Barber, 2010 yılında ise başkanlıktan önceki son görevi olan Operasyon Direktörlüğü görevini sürdürmek üzere Brüksel'e geçti. Barber, Londra ve Brüksel'deki son görevlerinde, UPS'in son dönemdeki en büyük şirket alımlarından birinin entegrasyon yönetiminde ve 2012 Londra Olimpiyatları'yla ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmasında kilit roller oynadı.  LYNX Express Ltd. şirketinin 2005 sonunda satın alınması UPS'in Birleşik Krallık genelindeki operasyonlarını ciddi oranda genişletirken, şirketin entegrasyonuna rehberlik etme görevini de o dönem Bölge Başkanı olan Barber yürüttü. Barber 2008'de UPS'in Birleşik Krallık'taki en büyük, Avrupa genelinde ise ikinci büyük tesisi olan Tamworth Aktarma Merkezi’nin inşası ve açılışı için yapılan 105 milyon dolarlık yatırımı yönetti.