Uluslararası Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Sektörü’nün öncü kuruluşu UND, düzenlediği iftar yemeği ile Ramazan coşkusunu tüm üyeleri ve sektör temsilcileri ile paylaştı. Yemekte ayrıca yeni yönetim kurulunun gerçekleştirdiği faaliyetler paylaşılırken sektörün sorunları ve bu sorunların çözümü için yapılması gerekenler de konuşuldu.

İftar yemeğinde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, taşımacılık sektörüyle göç kültürünü bağdaştırarak yaptığı konuşmasında; “Geçmiş yüzyıllarda biryerlerden biryerlere sıkça göç eden bir millet olarak yalnızca eşyasını, yükünü nakleden değil milletiyle, ordusuyla kendisini nakleden bir millet olarak yaşadı. Bugün kendini biryerden biryere nakletmeyecek bir nesil olarak kutsal toprak Anadolumuzda yerimizi bulduk. Türkler akıl, bilgi ve gönül dünyasında her zaman gezip dolaşan bir millet olmuştur. Bir ayağı Anadolu’da bir ayağı dünyada çağdaş bir nesil olarak hayatımıza devam ediyoruz.” dedi. Şahin, UND’nin farklı bir kapasitede taşınan nakliyenin yöneticiliğini yaptığına dikkat çekerken, “Siz taşıyorsunuz, taşımayı yönetiyorsunuz. Tüm dünyayla rekabet edecek seviyeyi yakalıyorsunuz. Sektörün yüz akı temsilcilerisiniz. Birlikte yürüyoruz, birlikte yürüyeceğiz. Hedefimiz büyük.” dedi. Şahin sözlerini “Nakliyenin yanında yollara ihtiyaç var, yolları yapan iddialı bir Türkiye var. Farklı alanlarda dünyayla yarışan farklı bir Türkiye var. 21.yüzyıl Türkiye’nin ve Türklerin yüzyılı olacaktır.” diye noktaladı.

UND Yönetim Kurulu Başkanı Engin Özmen ise konuşmasında, Türkiye Uluslararası Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Sektörü’nün 400 bin kişilik istihdam ile 75 ülkeye 1 milyon 133 bin sefer gerçekleştirerek tüm güçlüklere rağmen geliştiğini ve iç-dış ticaretimizi ileriye taşıdığını belirtti. Özmen, “Yeni üretim ve ticaret üçgeni olan Orta Doğu-Asya ve Afrika bölgeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan konumumuzdan ötürü, önümüzdeki 20 yılda genç nüfusumuz, sürekli gelişen altyapılarımız ve iddialı projelerimizle çok daha fazlasını gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Konuşmasında; yeniden şekillenen Tarihi İpek Yolu’nun Türkiye olmaksızın canlandırılmasının mümkün olmadığına da değinen Özmen,   “En kısa ve başarı olasılığı en yüksek olan Çin-Pakistan-İran-Türkiye güzergâhının etkinleştirilmesi hepimizin için ortak hedef olmalı.” dedi.  UND Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu; Ulaştırma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Uluslar arası Taşımacılar Birliği’nden (İRU) onaylı üst düzey yönetici eğitim programını başarıyla bitiren öğrenciler adına program birincisi Entele Dida’ya, UND Başkanı Engin Özmen tarafından diploması verildi.   İftar yemeğinin sponsorlarından Castrol Ağır Vasıta Ürünleri Pazarlama Müdürü Ayhan Köksal, yemekte yaptığı sunumda UND ile işbirliği içinde olmanın önemine vurgu yaparken, Castrol’un devrim niteliğinde çözümler sunan Akıllı Filo Yönetim Sistemi “Filozof”u tanıttı. İftar yemeğinin diğer sponsoru olan Renault Trucks’ın Pazarlama Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise; yakıt ekonomisinde lider marka olduklarını vurgularken, Uluslararası Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Sektörü’nün öncü kuruluşu UND ile işbirliği içerisinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.