UND yaşanan son gelişmeler üzerine dernek merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek yaşananları değerlendirdi. UND Başkanı Tamer Dinçşahin, UND Deniz'in yurtiçinde ve yurtdışında gösterdiği olağanüstü gayret ile kısa sürede hayata geçtiğini ancak rakibinin yıkıcı ve dışlayıcı rekabet politikları ile mücadele ederken buna bir de Fransa'nın Türk palakalı çekicilere yönelik ortaya attığı haksız 'kabotaj' iddiası ile uğraşmak zorunda kaldığını söyledi.

"UND Deniz bugün gelinen noktada ise verilen mücadelenin, mevcut ve önüne çıkarılacak sorunları çözmeye yetmediğini görmüş ve şirket olarak Ro-Ro faaliyetlerini durdurma kararı almıştır" diyen Tamer Dinçşahin, haciz işlemi başlatılmasını eliştirdikten sonra "UND hiç de hak etmediği bir hukuksal süreçle karşı karşıya kalmıştır. Ancak anılan süreçle ilgili dava dün itibariyle lehimize sonuçlanmıştır. Böylece bu sürecin haksızlığı yargı yoluyla da ispatlanmıştır" dedi. Borç 5 Milyon EuroTamer Dinçşahin mevcut borç miktarının 5 milyon Euro olduğunun bilgisini verekek bunu UND olarak ödeyeceklerini söyledi.UND Deniz  sektöre 30 milyon euro kazandırdıTamer Dinçşahin UND Deniz'in faaliyete girmesinin ardından, hatta olağanüstü bir rekabetin başladığını bu sayede, sektörün kazancının 30 milyon Euro'yu bulduğunu söyledi. UND Deniz'in faaliyetini durdurmasınının ardından ise rakip firmanın tüm hatlara zam yaptığını belirterek bunun  nakliyecilere 19 milyon Euro'ya mal olacağını kaydetti.

Ro-Ro projelerinin başarılı olabileceğini göstermiş olduk

UND Deniz'in faaliyete başlamasıyla birlikte Türkiye'de diğer Ro-Ro projelerinin başarılı olabileceğine güzel bir örnek olduğunu belirten Tamer Dinçşahin, "Eğer Fransa bu haksız uygulamayı başlatmamış olsaydı, UND Deniz olarak çalışmalarımız devam edecektik" dedi.Nakliyeciler hattı yeterince desteklemediNakliyecilere de sitemde bulunan Dinçşahin, yüzde 90 oranında doluluk oranı beklediklerini, ancak yüzde 75 doluluk oranını yakaladıklarını belirterek nakliyecilerin neden UND Deniz'i desteklemediğine anlam veremediklerini söyledi.Tekirdağ Limanı doğru bir tercihTekirdağ limanının doğru bir tercih olmadığı yönendeki fikirlere katılmadığını da söyleyen Dinçşahin, aksine bu limanın en doğru tercih olduğunu söyledi.Toplantı sonrasında Dihçşahin yaptığı açıklamada, Başkan, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Sayman olarak görevlerinden istifa ettiklerini söyledi. "Biz başarıyı sahiplendiğimiz gibi başarısızlığı da sahipleniyoruz ve görevimizden istifa ediyoruz" diyen Dinçşahin UND Deniz ve UND'deki görevlerini bıraktıklarını açıkladı. Dinçşahin,  UND Deniz'deki hukuki sürecin devam etmesinden dolayı, buradaki görevlerini sürecin sonuçlanmasın ardından bırakacaklarını belirtti.

KİMLER İSTİFA ETTİ

Tamer Dinçşahin (Başkan) Hakan Keleş (Başkan Yardımcısı) Ali Çiçekli (Asil Üye) Halit Özyurt (Başkan Yardımcısı) Hakan Yılmaz (Genel Sekreter) Bahattin Karakuş (Başkan Yardımcısı)