DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling konuyla ilgili şöyle konuştu: “Top Employers Institute tarafından 2016’nın En İyi İşvereni unvanına layık görüldüğümüz için gurur duyuyoruz. DHL Express olarak, uluslararası hızlı taşımacılık alanının en yetenekli uzmanlarını kadromuza dahil etmeye, eğitmeye ve elimizde tutmaya özen gösteriyoruz. Uluslararası alanda kabul gören bu belgeyi iki yıl üst üste almamız, bu alandaki çabalarımızın önemli bir göstergesidir. Aynı zamanda En İyi İşveren sertifikasyon süreci sayesinde, her yıl kendimizi İK dünyasındaki en iyi uygulamalarla karşılaştırabiliyor, kendi organizasyonlarımızda gelişime açık alanları belirleyerek yeni aksiyonlar alıyoruz.”

Çalışan bağlılığının başarı için en önemli faktörlerden biri olduğuna inandıklarını belirten DHL Express Türkiye İK ve Kalite Direktörü Ayla Çetinbora şöyle konuştu: “İşimizde ve çalışma koşullarımızda ortaya koyduğumuz sürekli gelişim ve iyileştirme, DHL olarak iyiden mükemmele doğru yolculuğumuzda son derece önemli bir rol oynuyor. Şirketimizde en iyi çalışma koşullarını sağlamanın, müşterilerimize sunduğumuz üstün hizmet kalitesi üzerinde doğrudan etkiye sahip olduğuna inanıyoruz. Biliyoruz ki, mutlu ve motive çalışanlarımız sayesinde müşterilerimize yüksek kaliteli hizmet sunuyor, böylece sadık müşteriler yaratarak şirketimizin kârlılığını daha da artırıyoruz. İK yönetimi olarak, DHL'i tercih edilen işveren yapmak için ortaya koyduğumuz başarılı çalışmaların takdir edildiğini görmekten gurur duyuyoruz.”

DHL, çalışanları için geliştirilen özel eğitim programlarına yaptığı yatırımlar ile dikkat çekiyor. DHL Express kültürü ve grup stratejisinin yansıması olan CIS – Sertifikalı Uluslararası Uzmanlık programı, iş hedeflerinin açık bir şekilde anlaşılmasına ve uluslararası büyümeye odaklanılmasına olanak sağlıyor. Tümevarım, Ticari Bilgi, Fonksiyonellik ve Liderlik gibi içeriklerin çalışanlara aktarıldığı, DHL tarafından DHL çalışanları için geliştirilen bir eğitim ve kültürel değişim programı olan Sertifikalı Uluslararası Uzman (CIS) eğitimlerine bugüne kadar 220 ülkede 100.000’in üzerinde çalışan katıldı. Tüm DHL çalışanlarının, “Sertifikalı Uluslararası Uzman” olduklarını gösteren ve tamamladıkları tüm eğitim modüllerini belgeleyen bir CIS pasaportu da bulunuyor.

“En İyi İşveren” ödülüne hak kazanabilmek için organizasyonlar, Top Employers Enstitüsü tarafından her yıl güncellenen ve organizasyon içerisindeki İK etkisini detaylı biçimde analiz eden bir ankete katılıyor. Bunu takip eden bağımsız dış denetim süreci de yine uluslararası standartlarda gerçekleşen bir puanlama ve değerlendirme sürecinin ardından tamamlanıyor. Ödül kapsamında şirketler, iç iletişim kanalları, eğitim ve gelişim fırsatları, ücretlendirme ve yan haklar, esnek çalışma koşulları, sosyal aktiviteler, işe alım ve şirket kültürüne uyum, kariyer yönetimi, ek menfaatler ve çalışan sağlığına yönelik programlar alanlarında değerlendiriliyor.