İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf’in himayesinde gerçekleştirilen lansmanda gündem, iki ülke arasında gelişen ekonomik ilişkiler ve İsveç firmalarının Türkiye pazarındaki başarıları oldu.İsveç İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf, gecede yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin kaydettiği gelişmeleri memnuniyetle izlediklerini belirterek, Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin son 5 yılda yüzde 20 artış göstererek yaklasik 3 milyar dolara yükseldiğini belirtti.İsveç merkezli çeşitli firmaların üst düzey yöneticilerinin de katıldığı gecede bir konuşma yapan Loomis İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kenneth Högman, Türkiye’ye gelene kadar dünyanın 14 gelişmiş ekonomisinde nakit ve kıymetli mal taşıması hizmeti verdiklerini ve güvenli taşıma coğrafyasına 15. ülke olarak Türkiye’nin de eklenmesinin kendilerine gurur verdiğini belirtti.

Ekonomik faaliyetlere konu olan nakit ve kıymetli mal taşımanın yanı sıra nakit işleme hizmetinin de önemine değinen Högman, “Ekonomiler, bünyelerinde faaliyet gösteren firmaların yatırımları ve cirolarıyla beraber büyür. Bu ciroların en hızlı ve güvenli şekilde transferi günümüzde önemli bir hizmet haline geldi. Biz de hizmet verdiğimiz firmaların risklerini üstlenerek onların asıl işlerine konsantre olmalarını sağlıyoruz. Türkiye ekonomisi Loomis güvencesiyle daha verimli büyüyecektir” diye konuştu.

Loomis Türkiye Genel Müdürü Sarp Tarhanacı da, Bankacılık sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve en güçlü sektörü olduğunu belirtti. Tarhanacı, finans kuruluşlarının modern bankacılık teknik ve uygulamalarının yanı sıra; paranın toplanması, sayım ve tasnifi ile tekrar ekonomiye kazandırılmasında da kazanılmış tecrübe ve hız sağlayan uygulamaları kullanarak karlılıklarını artırabileceklerini belirtti. İsveç’in İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen lansmana, iş dünyasının önde gelen isimleri, bürokratlar, gazeteciler ve diplomatlar katıldı. Gecenin sonunda katılımcılara, katılımlarından dolayı TEMA’ya fidan bağışı sertifikaları verildi.