Bir önceki yıla oranla %52’lik bir büyüme gerçekleşen özel kargo taşımaları bu başarıda önemli rol oynadı. 2017 ve 2018 yılı Şubat ayı tonaj bazında karşılaştırıldığında; yaklaşık 14 bin ton özel kargo taşıması yapan Turkish Cargo, değerli kargolarda %45, hassas kargolarda %18, bozulabilir kargolarda %64, ısı hassasiyetli ilaç kargolarında %53 ve tehlikeli madde kargolarında %50 artış sağlayarak dedike ekiplerle yürüttüğü özel kargo taşımalarındaki başarısını bir kez daha gösterdi.

Özel kargolara özel çözümler üreten Turkish Cargo, farklı muhteviyatta ve ısı aralıklarında olan yüksek güvenlikli 43 adet özel kargo odasında pratik ve özel çözümler sunuyor. Kapsayıcı ve yüksek kaliteli güvenlik sistemlerine sahip kargo terminalinde, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) kurallarına bağlı şekilde hareket eden hava kargo taşıyıcısı, operasyonlarında azami güvenliği ve müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo, 2018’de yeni hatlar açarak uçuş ağını genişletmeye devam etti. Taipei (Tayvan), Miami (ABD), Toronto (Kanada), Zaragoza (İspanya), Houston (ABD), Bogota (Kolombiya), Liege, Brüksel (Belçika), Muscat (Umman), Mexico City (Meksika) ve Vilnius (Litvanya) destinasyonlarını kargo uçuş ağına ekledi. Bu yıl içerisinde; Quito (Ekvador), Karaganda (Kazakistan), Tokyo (Japonya), Navoi (Özbekistan), Abu Dabi (BAE), Addis Ababa (Etiyopya) ve Mısrata (Libya) destinasyonlarının kargo uçuş ağına eklenmesi planlanıyor.