Evet... Çok merak edilen bir soru nereye gidiyoruz..! Mart ayında yapılması gereken UND&RODER derneklerinin birleşmeden sonraki ilk genel kurulu sessizce üyelere 1 hafta önce bir davet ile Ocak ayında yapılacağı belirtildi. Neydi bu acele? UND&RODERİ birleştirmek için 1 sene uğraş verdik tek güç tek yumruk olalım diye ve bu birleşmeden sonra seçilecek yeni yönetimin yeni simalardan oluşmasını istedik. Eski yönetimde olanların yeni yönetimde olmamasını istedik. Bunu anket ile tüm üyelere sorduk. Üyelerden yüzde 70'i yeni yönetimin yeni simalardan yeni firmalardan oluşmasını istedi. Bu anket çalışmaları daha devam ederken Acil Genel kurul çağrısıyla UND toplanıp yeni yönetimini seçmek istedi.

UND Genel Kurulu bildiğiniz gibi 3-5 Bakan ve bazı Sivil Toplum Örgüt Başkanlarıyla yapılırdı. Eski Genel Kurullara Türkiye'nin tüm vilayetlerinden üyeler davet edilirdi. Fakat 2011 Ocak ayında düzenlen Genel Kurula ne bir bakanımız geldi nede UND yi oluşturan üyelerin yüzde 10'u geldi. UND ve Roderin üye sayısı 1600-1800 firmadan oluşurken Genel Kurula katılan firma sayısı 150 firma ile sınırlı kaldı. Neden Mersinli, Konyalı, Bolulu, Trabzonlu, Hataylı, İzmirli, Kayserili Nakliyeciler katılmadı ? Bunun altını çizmek lazım? NEDEN..... İlgi çok azdı.... Evet Cevahir Hotelinde düzenlenen UND Genel Kurulu bir çok soruları da beraberinde getirdi?

UND DENİZ Şirketi 11 Milyon Dolar zarar ettiği ve UND nin bilgisayarlarına varasıya kadar Haciz geldiği konularına, UND ESKİ Başkanı söz alarak borcun 2,5 milyon dolar olduğunu ve haciz olaylarının doğru olduğunu ve zararı UND'nin gelirleriyle kapatılacağını bildirdi. Niye bu zararı UND üyeleri ödemek zorunda kalıyor?

Sayın Divan Başkanı, UND'nin Yeni Yönetimde kimlerin görev alacağını gösteren blok listeyi yayınlamasıyla salonda gürültüler koptu. Çünkü yeni yönetimde görev alacak simalar eski UND yönetiminde uzun yıllar görev almış kişilerden oluşuyordu ve bu listeye RODER Yönetiminden de 6 kişi eklenerek Eski Yönetimde görev almış kişiler aynen tekrar seçilmiştir. Anlayacağımız eski hamam eski tas hesabı....

UND Eski Başkanını tekrar yönetime almak için Dernek tüzüğünde değişikliğe bile gidilmiştir. Derneklerin devamlı aktif kalabilmesi için 2 yılda bir tüm kadronun komple değişmesi gerektiğini ve yeni simalardan seçilecek değerli arkadaşlarında bu dernek yönetimlerinde yer almasını can-ı gönülden hepimiz istiyoruz. Bir elin nesi var iki elin çok sesi var... UND Sadece RORO ile çalışan Şirketler Topluluğundan oluşmuyor! Kazakistana çalışanda var, Rusyaya çalışanda var, Ortadoğu Ülkelerine çalışan üyelerde var. O zaman tüm bu ülkeleri temsil eden bir yönetimin seçilmesi doğru olmaz mıydı ve bu seçimi yaparken Çarşaf liste Genel Kuruldan 3 ay önce tüm üyelere bildirilmiş olsa herkes kendisini yönetecek başkanını ve dernek yönetimini belirlese daha iyi olmaz mıydı? Arı Hareketinin emek verip 8 sene sonra birleşmek istemeyen iki derneği birleştirmesinden sonra beklenen YENİ OLUŞUM HAREKETİ malasef bu acil yapılan genel kurul ile 2 sene daha beklemek zorunda kalacak! Demokrasi ile yapılan seçimlerin her zaman tüm üyelerin desteğini alacağını ve yapılacak icraatlerde daha başarılı olacağını inana birisi olarak yeni yönetimde tekrar görev alacak tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim.