HAVA ve KARA SEFERLERİNDE ARTIŞ

2015 içerisinde, Avrupa’nın en büyük ekspres taşımacılık pazarı olan Almanya’nın Hanover kentine doğrudan uçuşları başlatarak, Almanya’daki hizmet ağını genişleten TNT, bir yandan da Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Kuzey Avrupa’nın her noktasına ertesi gün öğleden önce (sabah 9’dan, 10’dan ve öğlen 12’den önce) teslimleri mümkün kılan şekilde yeniden yapılandı. Ayrıca, son 6 ay içinde Ana Aktarma Merkezi (Liege) ile Venedik, Kosova, Tel Aviv, Tunus ve Malta’ya doğrudan uçuşlara, Gürcistan’ın Tiflis kentine de doğrudan karayolu seferlerine başladı.

TNT, artan Ekonomi Ekspres (karayolu) hizmetlerini daha da geliştirmek üzere Hollanda’nın Eindhoven kentinde taşındığı 7000 metrekarelik, 99 yükleme iskelesi bulunan uluslararası deposunun açılışını yaptı. Bu yeni depo sayesinde, Avrupa’nın kuzeybatısındaki müşterilerine yapılacak doğrudan teslimlerde, özellikle de İngiltere, Fransa, İsviçre’ye günlük aktarımlarda yüksek hacimli paket ve yük operasyon verimliliğini artırdı. Ağırlıklı olarak sağlık ve high-tech (yüksek teknoloji) sektöründeki müşterilere hizmet veren depo ile TNT’nin Avrupa’daki Karayolu ağı hizmetleri daha da güçlendi. Yine Hollanda’da yalnız Avrupa genelindeki hastane ve kliniklere tıbbi cihaz sevkiyatına yönelik faaliyet gösteren uluslararası nakliyat merkezini açan TNT, sektörlere özel ihtiyaçlar doğrultusunda yatırımlarını da sürdürdü.

TNT Genel Müdürü Çetin Yalçın, ithalat gönderilerini müşterilerine daha hızlı teslim etmesi ve ihracat gönderilerini daha geç teslim alabiliyor olmasının TNT’yi yalnız çok uluslu şirketler nezdinde değil KOBİ’ler nezdinde de tercih edilir kıldığını belirtti. 2016 yılında da kendi yönetimlerindeki uçak ve TIR filosu ile bir yandan havayolu hizmetlerinde ertesi gün öğleden önce teslimi yaygınlaştırmak üzere, öte yandan karayolunda teslim sürelerini Ekspres hizmetlerle rekabet edecek kadar kısaltmak üzere yatırımlar planladıklarını açıklayarak, böylece TNT’nin Avrupa çapında bölgesel etkinliğini daha da artıracağını söyledi.

2016’DA YÜKSEK BÜYÜME HIZI

Büyümenin Türkiye, İspanya, Polonya ve Doğu Avrupa genelinde gerçekleştiğini söyleyen Genel Müdür Çetin Yalçın, TNT’nin Orta Avrupa, Kuzey Avrupa ve Kafkasya’da operasyonel gücünü artırmaya yönelik yatırımlarıyla, artık tüm Avrupa’da zaman garantili teslimat yaptıklarını vurguladı.

Çin’in Şanghai şehrinde geniş çaplı yatırımlar ile ise saatte %50 daha fazla gönderinin işlem görmesinin mümkün hale geldiğine değinen Yalçın, Çin’de ve Uzak Doğu’da hizmet performansını artırarak bölge ile ithalat ve ihracata ne denli önem verdiklerini vurguladı.

Türkiye’de hızlı taşımacılık sektörünün önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Çetin Yalçın, sektörün 2016’ya nasıl girdiğine dair şu yorumu yaptı: “2015’te, Türkiye’de sektör öngördüğümüz şekilde büyüdü. Dünyada ise Türkiye’nin yanısıra, İspanya, Polonya ve Doğu Avrupa genelinde büyüme gerçekleşti. 2016’ya, hizmet kalitesi ve transit sürelerini kısaltmaya, arzu edilen hız ve kapasitede taşımaları gerçekleştirmeye yönelik altyapı yatırımlarımız ve yeni projelerle giriyoruz. TNT olarak, 2016’da da çift haneli rakamlarda büyüme gösterecek ve kurduğumuz sistemler sayesinde geliştirdiğimiz hızlı ve kaliteli teslim hizmetlerimizle ülkemiz ekonomisine katkılarımızı sürdüreceğiz.”