Sürat Lojistik son dönemdeki performansıyla sektörün en büyük oyuncularından biri olma yolunda büyük bir gelişim gösteriyor.  İlhami Öztürk yönetiminde önemli yatırımlar ve hizmetleri devreye alan firma ilk 5’te yer almayı hedefliyor. Özellikle İzmir ve İstanbul’dan yapılan FTL çıkışlarında 2018 başına göre yüzde 60’lık bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, paletli parsiyel taşımacılıkta da aynı başarıyı yakalamak istiyor.

PALETLİ PARSİYEL TAŞIMACILIKTA BÜYÜYECEK
Sürat Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk, Sürat Lojistik olarak Tuzlada 5 bin metrekare yeni depolarına taşındıklarını, Esenyurt’ta 5 bin metrekare ve İzmir Çiğli’de 17 bin 500 metrekare depo yatırımından sonra Tuzla’da da yeni depolarını açtıklarının bilgisini veriyor. Öztürk, depolama yatırımlarını tamamladıklarını ve 2019 yılında özellikle, paletli parsiyel dağıtım  ile ilgili tüm Türkiye’ye hizmet verecek bir yapı için çalışmasının son aşamasına geldiklerinin altını çiziyor.
 
HEDEF İLK 5
Dedike operasyonlarda ve komple kamyon tır çıkışları ile ilgili kurumsal müşterilerine hizmet veren Sürat Lojistik, 2019’da komple operasyonlarla ilgili İstanbul’dan sonra Gaziantep, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’da yeni müşterileri ile hedeflerini Türkiye’nin ilk 5 büyük oyuncusundan biri olmak diye belirledi. İlhami Öztürk, yüzde yüz yerli ve milli bir şirket olduklarını yeni yazılımlar için ciddi yatırımlar yaparken diğer taraftan hızla büyümeye devam ettiklerini söylüyor.
İSTANBUL’DAN 81 İLE KOMPLE TIR HİZMETİ
Sundukları hizmetler ve çalışma şekilleri hakkında da açıklamalarda bulunan Öztürk şöyle devam ediyor:  “Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için kadromuzu profesyonel personellerle kuvvetlendirdik. İstanbul’dan 81 ile komple tır kamyon tedariki konusunda çok ciddi bir portföye sahibiz. Haftalık raporlama sistemimiz ile tüm müşterilerimize haftalık teslim performans raporlamalarını düzenli olarak iletiyoruz. Son dönemlerde özellikle İzmir ve İstanbul’dan çıkardığımız FTL çıkışlarında 2018 başına göre yüzde 60 bir büyüme yakaladık. 2019 yılı sürat lojistik için Yeni depo yatırımları yapacağı özellikle FTL çıkışlarla ilgili çok ciddi bir büyüme öngördüğü bir yıl olacaktır.”

MİNİMUM MALİYETLE HİZMET SUNUYOR
Öztürk, özellikle lojistik sektörünün en büyük sıkıntısı olan paletli parsiyel dağıtımlar için yepyeni bir yapılanma ile tüm yerel zincir mağaza teslimatları konusunda yapılanmaların tamamladıklarını ve sektörün en önemli oyuncularından biri olma yolunda önemli bir adım attıklarını aktarıyor. Kadrolarına sektördeki yetenekli ve dinamik yeni ekip arkadaşları ile güçlendirmeye devam ettiklerini,  özellikle müşterilerine hem son derece hızlı ve minimum maliyetlerle hizmet vermeye devam ettiklerini kaydediyor.

ÖNCELİK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
“Sürat Lojistik olarak her zaman önceliğimizi müşteri memnuniyet olarak belirledik.” diyen Öztürk, araç portföylerinin 5 bininin üzerinde olduğunu yeni müşteri sayılarının sürekli arttığını belirtiyor.  “Tedarikçi ödemeleri konusunda da haftalık performansımız ile hem müşterimize en iyi hizmeti verirken bir yandan da bizimle çalışan mutlu bir kamyoncu ve Tır’cı portföyümüzü de büyütmeye devam ediyoruz.” diyen Öztürk, şöyle devam ediyor: “Bunun dışında İstanbul için 50 den fazla frigo aracı ile çift rejimli araçlarla bir tarafta -18 dondurulmuş gıda taşırken aynı araçta ayrılmış bölme ile +4 pasta ve börek taşımalarına devam ediyoruz. Bu dağıtımları bayram hafta sonu demeden günün her günü İstanbul’un her noktasına saatli teslimat ile ulaştırırken tüm araçlarımız müşterilerimize verdiğimiz şifreler ile araç sıcaklıklarından aracın yolda nerde olduğuna kadar takip edilebiliyor. Frigo taşımalarda komple çıkışlar ile ilgili olarak da her gün artan bir müşteri talebi ile karşı karşıyayız. Müşterilerimizin bize yaklaşımı bizi yaptığımız işe her gün daha fazla motive ediyor. 2019 yılı sürat lojistik olarak sektörün en önemli oyuncularından biri olmak ana hedefimiz.”