Renault Trucks ve Sertrans arasındaki işbirliği devam ediyor. Filosunun büyük bölümü Renault Trucks markalı araçlarından oluşan Sertrans Logistics bugün (24 ekim 2018) gerçekleştirilen teslimatla filosuna 100 adet daha Renault Trucks T kattı. Teslimat törenine, Sertrans Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, VFS Ülke Müdürü Semih Pala, Transer Logistics Genel Müdürü Murat Cömert katıldı.

ZOR BİR DÖNEM AMA RENAULT TRUCKS YATIRIMLARIM SÜRÜYOR

Teslimat töreninde konuşan Sertrans Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, filolarına 100 adet araç daha kattıklarını belirterek, “Renault Trucks ile ilişkilerimiz 1993 yılında 4 adetlik araç alımı ile başladı. Bu tarihten sonra sürekli yeni yatırımlarımız oldu. 25 yılda araç filomuzun büyük kısmı hep Renault Trucks oldu. Bugünkü lojistik sektöründeki daralma ve sıkıntıda yine Renault ile devam etme karar aldık. Bu süreçte VFS bize finansal kolaylık sağladı. İçinde bulunduğumuz süreç güven bunalımına da dayalı. Bu dönemde alımlar satımlar ve buna finans modelleri yaratmak sorun yaratıyor. Biz bu konuda muhafazakar bir yönetime sahibiz. Bütün ülkelerde sorguladık ve süreci onayladık.” dedi.  

ANALİZLERİMİZİ İYİ YAPTIĞIMIZ İÇİN SERTRANS OLARAK İYİ DURUMDAYIZ

Sektörün çok zor günlerden geçtiğini aktaran Keleş, şunları söyledi:  “1989 yılında kurulduk ve hemen hemen her iki yılda bir ülkenin yaşadığı krizden tecrübe edindik. Bu da bize kas yaptırdı. Bu sefer kendi özelimizde olması, çevremizdeki sıkıntılar, coğrafyamızdaki yangınlar bizi ciddi etkiledi. Bu işlere fokus olduğumuz ve yöneteceğimiz dinamikleri verimli şekilde yönettiğimiz için yatırım kararı almakta cesur davrandık. Veri analizi ile işimizi ölçüyoruz o yüzden rahatız. Ama sektör zor bir dönemden geçiyor. Bir değer satıyoruz ama bu değerin bilincinde olmadan işimizi yapıyoruz. Skor ve ölçek peşindeyiz ama günün sonunda bu fayda etmiyor. Ölçemeden biçmeden rakamları bakmadan yapılan fiyatlama sektörün geldiği nokta bu krizle birlikte sorunları katladı.”

DELEPİNE: DOĞRU İŞ YAPTIĞIMIZI BU YATIRIM GÖSTERİYOR

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine de yaptığı konuşmada, Sertrans ile 25 yıldır çalıştıklarını ve bu karşılıklı güvenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Delepine, “Bu yaptığımız işlerin doğru olduğunu, ürünlerimizin doğru olduğunu ve katma değer sağladığımızı gösteriyor. Bu sefer ki proje çok ilginçti. Yakın çalışmayı ve birbirimizi anlamayı gerektiren bir projeydi. Komple çözümler üretmek için çalıştık. Aynı zamanda onların çalışma maliyetlerini ve operasyonel maliyetlerini minimize eden çözümler bulmamız gerekiyordu. İkinci el araçların değerlendirmesi gerekiyordu,yaptıkları işe en uygun aracı bulmamız gerekiyordu,  finansal çözümlerde doğru çözümü üretmeliyizdik. Araçlar çalışırken satış sonrası hizmetlerin servis kontratlarının önümüzdeki 3 yıl geçerli olacak şekilde en optimal olması gerekiyordu. Araçların operasyonel sürelerini maksimize etmek giderleri minimize etmek gerekiyordu. Ve biz de bunları yaptık.”

TÜRKİYE AVRUPA’DAKİ EN ÖNEMLİ PAZARLARIMIZDAN

İlk görev geldiğinde, Sertrans ile 20 adetlik bir anlaşma yaptıklarını belirten Delepine, “Aradan geçen sürede bayi yapılanmamızı güçlendirdik, yeni bayilerimiz devreye girdi. Koçaslanlar grubu 2 yeni noktada tesisini açtı. Yine ürün gamımızı ve hizmetlerimizi çeşitlendirerek büyüttük. Bütün bunların sonucunda yılın ilk yarısında geçen yılın ilk yarı sonuçlarına göre güzel sonuçlar elde ettik. 20. yılımızı kutlarken bir önceki yıla oranla satışlarımızı ikiye katladık. Ondan sonraki dönemde zorlayıcı pazar şartları oluştu. Bu koşullara rağmen stratejimizi değiştirmiyoruz. Türkiye hala bizim için Avrupa’nın en önemli pazarlarından biri. Biz de pazar payımızı büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Renault Truck’ın globalde en iyi yıllarını yaşadığı bilgisini veren Delepine, “Bu yüzden firmamız üzerinde bir baskı yok. Uzun dönemli planlarımızda bir revize yok. Kısa vadeli planlarında elbette bazı revizyonlar var. Önceliğimiz iş ortaklarımızla bayi teşkilatlarımızla ilişkilerimiz. Onların sıkıntıya girmemesi gerekiyor. Bunun için tedbirler aldık ve almaya devam edeceğiz. Müşterilerimize verilmesi gereken bir hizmet var ve bu hizmetlerin verilmeye devam etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

BU ANLAŞMA TÜRKİYE’DE SEKTÖRÜN SAĞLAM OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

VFS Ülke Müdürü Semih Pala, finans anlaşmasının çok önemli olduğunun altını çizerek,  “Sertrans özel bir teşekkürü hak ediyor çünkü onlar sayesinde ülkemizin lojistik sektörünün ne kadar sağlam olduğunu ispat ettik. Hayırlı olsun Renault Trucks araçları Türkiye yollarını taçlandırsın.” dedi.

BURSALIOĞLU:

Ömer Bursalıoğlu, ilk yarıyıl satışlarının hedeflerin çok üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “Hedeflerimizin çok üzerinde bir yılı geçireceğimizi düşünürken, ikinci yarı yıl pazardaki anormal düşüşle karşılaştık. Ancak sene başındaki hedeflerimizi yine de tutturacağız” dedi.