TOKİ tarafından yapılan merkezin açılışında Transmedya Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, "PTT, DHL olabilir mi?" şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi: "Pekala olabilir. DHL'in böyle tesisleri yok Türkiye'de. DHL tabii ki küresel bir markadır. PTT 8 yıl önce bunları hayal edebilir miydi? Küçük bir odada, karanlık bir koridorda akşama kadar iğneyle kuyu kazar gibi mektup tasnifi yapılırdı ama şimdi artık torbalarla atıyorsunuz her türlü postayı adreslere göre otomatik olarak ayrımı yapılıyor Türkiye'nin her yeri için. "

Yıldırım, Türkiye'de lojistik sektörünün öneminin yeni yeni anlaşılmaya başlandığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bugün artık gerek devlet demiryolları, gerekse özel sektör, çeşitli üretim merkezlerinde, limanların yakınlarında, ana yol güzergahlarında lojistik merkezleri kurmaya başladı. Bunu yapmaya mecburuz, çünkü 2023 hedefimizde 500 milyar Dolar ihracat var. Bu ihracatı gerçekleştirmek için mutlaka küresel rekabet gücümüzü artıracak tesislerin sayısını çoğaltmamız lazım. Bölünmüş yollar, yenilenen demiryolları, yapılan yeni limanlar ve havaalanlarındaki kargo merkezlerini de dikkate aldığımızda bu altyapı bizim diş ticaret hedefimizi gerçekleştirmemize çok ciddi katkı sağlayacak. " Merkezin açılışında bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT’nin bu binasının, hakikaten örnek bir yatırım olduğunu kaydetti. Bu bina, 150 yıllık PTT’nin yüz akı bir eserdir diyen Yıldırım, “Bu bina için 140 milyon TL harcama yapıldı. 2003 öncesi PTT’nin 10 yıllık sabit yatırımı 37 milyondu. 2003-2011 arası ise bu yatırımların miktarı 544 milyon TL oldu. 37 milyondan 544 milyona uzanan PTT’nin bir yatırım atağı var. PTT zarar etme noktasına gelmişti. Geliri giderini karşılamaz bir duruma gelmişti. Ama şimdi kar eden, her yıl hazineye en az 300 milyon kaynak aktaran bir kurum haline geldi.

Ne değişti?

PTT’de çalışanlar yine aynı. Hatta sayısı biraz daha azaldı. PTT’de değişen, zihniyet, yönetim anlayışı ve iş yapma şekli oldu. Bugün 2004’ten itibaren yürürlüğe giren Pttbank ile birlikte, Türkiye nüfusunun yüzde 17’lik bir kısmı her gün bu şubelere gelip işlem yapıyor. Önceden 1 ayda yapılan işlem, bugün bir günde yapılıyor. Bu PTT’nin geldiği noktayı anlatmak açısında önemli bir göstergedir. Halkımızda PTT’yi sevmeye başladı. İlgi gösteren halkımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. “PTT’nin en büyük projesi” Törende bir konuşma yapan ve çılışı gerçekleştirilen tesisin, PTT Genel Müdürlüğü olarak uygulamaya koydukları en büyük proje olduğunu vurgulayan PTT Genel Müdürü Osman Tural,  213 dönümlük bir alan üzerine, 40 bin metrekarelik kapalı alana sahip ileri teknoloji ürünü bu tesisin açılışını yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti. Tural,  “8 yıllık dönemde yapılan yatırımların miktarı toplam 37 milyon TL iken, biz bu tesise 140 milyon TL harcayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Burada ayrım işlemleri otomatik bir şekilde gerçekleştirilecek. Bu da PTT’nin hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmış olacak. Bu açıdan da son derece mutluyuz” şeklinde konuştu. 

Osman Tural, biz bu tesislerin sadece İstanbul’la sınırlı tutmayacaklarını; Ankara’ya İzmir’e ve diğer bütün büyük illere bunun gibi tesisleri kurmak için çalışacaklarını söyledi. Tural, konuşmasında katkılarından dolayı TOKİ’ye teşekkür ederken şunları söyledi: “Bu tesisi bize gerek arsa olarak gerekse inşaat olarak teslim eden TOKİ teşkilatımıza ve zamanın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a da teşekkür ediyorum.” 49 belediyeye çöp arabası Daha sonra söz alan TOKİ eski Başkanı,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Bugün burada dünyayı imrendirecek bir posta işleme merkezi açtık. Ayrıca 49 belediyemizi çok modern çöp toplama araçları teslim ediyoruz. Bugüne kadar 2 binin üzerinde araç teslim ettik. Bu rakam 54 taneydi, başbakanımızın ricası üzerine 5 tanesini Somali’ye gönderdik. Eksikleri en kısa zamanda tamamlayacağız. Çevre konusunda çok titiz bir tutum içerisindeyiz. Temiz bir çevre için çalışıyoruz ve bunun için tüm yerel yönetimlere desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu. Bayrama öncesi tatile çıkacak olara da uyarılarda bulunan Yıldırım, “Vatandaşlarımız kurallara uysunlar. Dinlenmeden yola çıkmasınlar. Biz vatandaşlarımızın huzur içinde seyahatlerini yapabilmeleri için her türlü önlemi aldık. 9 gün süreyle otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak. 30 km arayla trafik ekipleri kontrol yapacak. Gerekirse havadan destek sağlanacak. Daha da önemlisi 9 gün boyunca mecbur kalmadıkça çalışma yapılamayacak. Amacımız kazaları asgari düzeye indirmek.  Vatandaşlarımız acı ve ıstırap çekmesini önlemek” dedi.