DHL’in tedarik zinciri ve lojistik çözümleri şirketi DHL Supply Chain, dünya elektronik devlerinden Panasonic’in de teknoloji lojistiği konusunda tercihi oldu. Panasonic’in de müşteri portföyüne katılımı ile birlikte Türkiye’ye ithal edilen tüm tüketici elektroniği ürünlerinin yarıdan fazlasının lojistik operasyonlarını DHL Supply Chain yönetmeye başladı.

Elektronik devi Panasonic, televizyon, dijital fotoğraf makineleri, ev eğlence sistemleri, kişisel bakım ürünleri ve beyaz eşya gibi tüketici ürünleri için teknik servis ve ters lojistik dahil uzmanlık gerektiren lojistik hizmetlerini DHL Supply Chain’den almaya başladı.   Lojistik ve elektronikte dünyanın iki dev ismini buluşturan işbirliğinde kilit unsur DHL’nin Teknoloji Kampüsü oldu. DHL Supply Chain’in Gebze’deki merkezinde yer alan sektörün tek ve en büyük Teknoloji Kampüsü’nde, yılda 30 milyon adet ürününün sevkiyatı yapılıyor. DHL Supply Chain’in teknoloji lojistiğinde lider olmasında büyük pay sahibi olan Kampüs, konsolide kullanım neticesinde DHL Supply Chain müşterilerine önemli maliyet avantajı da sağlıyor.  

Panasonic Tedarik Zinciri Müdürü Selen Görsev, DHL Supply Chain ile işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “DHL Supply Chain’in teknoloji lojistiğindeki uzmanlığının, şirketimizin başarısına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.   Teknoloji Kampüsü Hakkında Gebze’de 30 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 100 profesyonelden oluşan ekibin görev yaptığı Teknoloji Kampüsü, sektörde tek olmasının yanında, müşterilere konsolide kullanımdan dolayı maliyet avantajı sağlamasıyla da dikkat çekiyor. Yılda 30 milyon adet ürünün lojistik destek aldığı ve 1.500 noktaya sevkiyat yapılan Teknoloji Kampüsü’nde, Panasonic’e depolama, dağıtım, etiketleme, paketleme, teknik servis, yedek parça lojistiği ve ters lojistik gibi hizmetler verilecek.