Sektörün ölçemediği, somut adımların atılmadığı bir dönem geçirdiklerini belirten Nuhoğlu şunları söyledi: “60 bir aracının 40 bini atıl durumda veya maliyetin altında çalışıyor. Nereye çalışırsa çalışsın herkes zor durumdu. Ancak bu birlik, bu inanç hepsinden önemlisi hükümetimizin reform paketleri ve ortaya konan yeniden yapılanma, taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm bize umut veriyor. Kasım’da yeni hükümetin oluşması, 64. hükümetin açıkladığı projeleri 65. hükümetin de sahiplenmesi bizi ümitlendiriyor. 2019’a kadar bizi çok iyi tanıyan bir başbakanımız var. Aynı çatı altında bürokrat olarak çalışan bakanımız var. Gümrük bakanımız bizim için bir şans. Bu yüzden ümitliyiz. 2012 yılında sizlerle konuşurken sakın şirketlerinizi satmayın çünkü ülke coğrafya ve lojistik olarak gelişime açık en çok ihtiyaç duyulan sektördür dedim. Yabancı firmalar almak için buradaydı. En kötü dönemleri atlattık. İnanıyorum artık çok daha iyi yerlere geleceğiz.
Son yıllarda çok iyi şeyler yapıldı. Çok somut çok net tanımlar konuldu. Gümrük Birliği 1 Ocak 2017 yılında tekrar masaya yatırılacak. Kotaların kalkması gerekiyor. AB’nin kendi hazırladığı rapor var: Mevcut kotalar ticareti engelliyor ve 3.5 milyar dolarlık ticareti engelliyor. 40 bin sefer yapılamıyor. Bali’de alınan kararda transit engellemeler suçtur denildi. DTÖ üyesi her ülke burudan çıkan araçlara kota soramayacak tedbir alamayacaktır. Hukuk mücadelesini de verdik. Türkiye’de bu konuda ilk defa Avrupa Adalet Divanı’na gittik.
Hayatımda hiç bu kadar çok çalışmadım. Hangi şeyi daha iyi yapabilirizin peşindeydik. İnşallah önümüzdeki dönemde bu söylediklerim şeylerin arkasında durum onların somut meyvelerini sizinle paylaşabiliriz. Çözüm istiyorsan katılmak zorundasın diyoruz. Problem onlarla yüzleşmekle olur.