Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada, “Sadece gümrüklerde yaptığımız hızlandırıcı işlemlerrin yanında iç gümrüklerde yapacağımız iyileştirmelerle ihracatçılarımız maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz” diyerek nakliycilere 4 müjde birden verdi:

1-Ekonomi Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalarda yurtdışı taşımalarda maliyetleri düşüreceğiz. Bunun için ilk toplantıyı 24 Mart'ta yapacağız.

2-İhract beyannamelerini ve transit beyannamelerini birleştireceğiz. İki beyannameyi hızlandırıp bu formaliteden kurtaracaız.

3-Yurtdışına çıkışlada 900 litre mazot vereceğiz. Gürcistana'da giderken de Batı'ya giderken de vereceğiz.

4-Size bir müjde daha vereyim Suriye'deki iç tarışıklıklardarn dolayı transiti yasaklanmıştı Suriye'den transiti de serbest bırakıyoruz. Oradaki malları Türkiye üzerinden taşıyacağız.

Bulünt Tüfenci'nin yaptığı konuşmasının özeti şöyle:

UND'nin 43.Genel Kurulu'na konuşan Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkci, bu sektörün ülkemiz için ticaretimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Adeta bir aktarma merkezi olan Türkiye lojistik taşımacılık anlamında çok önemlidir. Karayolu taşımacılığğındaki güçlü filomuz, 3 taraflı denizlerle olan ülkemizide lojistik en çok gelişen sektörlerin başıhda geliyor. Ticaretin en büyük ayaklarından birini lojistik oluşturuyor. Günümüzde rekabette tedirik zincirinden geçiyor. Lojistiğini iyiyöneten şirketlerde maliyet yüzde 15 ile 50 arasında düşüyor. Türkiye'nin dünya ile rekabet edebilmesi noktasında bizim hızımız gereçekten çok önemli. Tarife içi ve tarife dışı engelleri kaldırdığımızda, gümrükleri hızlandırdığımızda özellikle tek durak tek pencere gibi iyileştirmeleri sizler için hayata geçiyioruz. Sarp sınır kapısını yeniden inşa ediyoruz. Hamzebeyli'ye yeniden dizayn ediyoruz. Habur'u genişletiyoruz.

Sadece gümrüklerde yaptığımız hızlandırıcı işlemlerrin yanında iç gümrüklerde yapacağımız iyileştirmelerle ihracatçılarımız maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz.

Ekonomi Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalarda yurtdışı taşımalarda maliyetleri düşüreceğiz. Bunun için ilk toplantıyı 24 Mart'ta yapacağız.

İhracat beyanlarını ve transit beyannamelerini birleştireceğiz. İki beyannameyi hızlandırıp bu formaliteden kurtaracağız.

Yurtdışına çıkışlada 900 litre mazot vereceğiz. Gürcistana'da giderken de Batı'ya giderken de vereceğiz.

Size bir müjde daha vereyim Suriye'deki iç tarışıklıklardarn dolayı transiti yasaklanmıştı Suriye'den transiti de serbest bırakıyoruz. Oradaki malları Türkiye üzerinden taşıyacağız.

Artık lojistiği ticaretle birleştirelim. Lojistik ticaret markezleri yapalım. Türkiye'nin hem iç taceritne hem dış ticaretine katkı sağlayacağı için istiyoruz.

 


Ulaştırma Denzcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Ulaştırma Denzcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da yaptığı konuşmada taşımacılığın önündeki engelelri kaldırarak yeni ulaştırma korudorlarına yönelik yapılan çalışmalardan bahsetti:

Ulaştırma taşıma koridorlarını hedef koyup çalışmamız lazım. Büyük fotoğrafı görerek ulaştırma korudorlarının tamamlıyoruz. Bunları yapark hayatı koluyşatrımaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz sektör ülkenin büyümesinin gelişmesinin 2023 hedeflerine giderken olmazsa olmazı. Sağlıklı bir ticari kurmazsanız altyapınız ne kadar iyi yaprsanız yapın gelişemezsiniz. Biz bunu böyle bakıyoruz.

Daha hızlı yürümemiz lazım. Ama sağlıklı bir hızla gitmemiz lazım. Önce bürokratik oligarşiden kurtulmak.Taşımacılıktan lojistiğe geçeceğiz. Lojistiği de sadece taşımacılık olarak görmüyeceğiz.


UND Başkanı Çetin Nuhoğlu

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Kurulduğu günden bu yana temsil ettiği sektörü geliştiren derneğimiz 43. Genel Kurulumuz hayırlı olsun. Dünya Ticaret Örgtünü'nün ticareti kolaylaştırma anlaşmasının ticaretimize etkisi ve fotograf yarışması ilgi görmüştür 20 bin tırımız türkiye'de demokrası kazanır mesajını veren sürücülerimize teşekkür ediyoruz. Onlarla gurur duyşuyuoruz.

Sektörümüz sürdürülelir. Reketçi ve ihracata dayalı büyümesini sağlayan sektörlerin başında gelmektedir. İlk defa bu sene açıklanan hiçmet ihracatçısınıda ilk 500'de 200'den fazla şirketimiz yer aldı. 19 milyardan sonra 14 milyar dolarla sektörümüz ikinci oldu.

Sektörümüz ve firmalarımızı hiç omlmadığı kadar zorlandı. Rusya krizi, doğu sınırlarında yaşanan sorunlar, Suriye krizi, 15 temmuz hain darbe girişimi ile sektörümüz gösterdiği çalışma azma ve zor koşullarda gösterdiği refleksle ayakta kalmayı bayşarabilmiştir.

213 vergi usul kanununa dayanarak günümüz ticaretimizin olmazsa olması hız ve maliyet. Türkiyşe Ulaştırma Projesi Paydaş analıj çalışmasının temelinde bu vardı, fiziksel altpyapılardan z-çok bürokratik engellerle çok daha zor kalmaktadır.

Münih Ünuversitesi araştırması mart 2016 çalışmasına göre (sınır kontrolllerinin ticaret üzerine etkileri) eşya taşımacılığı değerlendirilirken örneklemede Türkiye'de alınmış ve Almanyada biten bir taşıma ele alınmış. Sürücüye ilave 20 dakika kontrol yapılırken 20 dakikalık engel 1.3 lük daralma yaratıyor.

Asyalı ülkeler oyuna dahil olmak istiyorlar. Onun için malları göndermek için yatırımlar yapılmaya başlandı. Önümüzde fırsatlar var. Dünyanın en mbüyük ulaşım merkezlerinden biriyiz. Türkiye yeni oluşacak yapılanmada hak ettiği yeri almak istiyor. İran ambargosunun kalkmasıyla 80 milyanluk bir pazar oluştu. Pakistan'da tır sistemine dahil oldu ve İranın arkası da ulaşılabilir oldu. Kürüsel ticaret sistemi için dönüşüm noktası olacak bir adım atıldı. DTÖ tarihinde ilkkez çok uluşlu bir anlaşma devreye girdi. Ticaretin kolaylaştırılması anlaşması gümrük uygulamalrının koluyalşatırılması ve engellerin kaldırılmasının ekonomik katkısını yılda 1 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Mcaristan'a karşı açılan davada dosya Avdrupa Adalet Divanı'na taşındı. Avrupa Komisyonu Türkiye'nin tezlerine uygun görüş bildirdi. Macaristan'ın aldığı geçiş ücreti kaldırıldığı zaman bu içtihat oluşturacak ve diğer ülkelerde de kaldıralacaktır. Diğer bir dava 'da Avusturya ile ve Ro-la taşımacılığına karşı açılmıştır.

Endüstri 4.0'ın performansını lojistik belirleyecek. Lojistik sektörü olarak en şanslı sektörüz. Talep şekilleri değişecek ancak talep sayıları artacaktır.