Türkiye’de ve globalde farklı taşıma modelleriyle müşterilerine hizmet veren Mars Logistics, teknolojik altyapısına yatırımlar gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Daha önce sadece çekicilerinde bulunan takip sistemini kullanan Mars Logistics, bu sistemi artık tüm römorklarına da entegre ediyor. Römork takip sistem ile müşterilerine yüklerini gerçek zamanlı görüntüleme imkânı sunacak olan Mars Logistics, böylece hem filo yönetim verimliliğini ve araç güvenliğini, hem de müşterilerine çok daha detaylı bir takip sistemi hizmeti sunmayı hedefliyor.
 
Müşteri, yükünün nerede olduğunu görebilecek
Sistem, taşımanın başından sonuna kadar tüm sürecin her aşamasında veri akışı sağlayacak. Müşteri, yükü trende veya gemide olsa dahi, konum bilgisini görebilecek.  Bunun yanı sıra yükleme ile ilgili belgeleri sistem üzerinden görüntüleyebilecek ve indirebilecek. 5 dakikada bir kendini güncelleyerek görüntü akışı sağlayan sistem, aracın belirlenen süreden fazla hareketsiz kalması,  rota dışına çıkması ya da hız limitleri aşımı gibi durumlarda da eş zamanlı raporlama yapabilecek. Sistem sadece WEB üzerinden değil IOS ve Android işletim sistemlerinden de takip edilebilecek.
 

“Dijital yatırımlarımız devam edecek”

Endüstri 4.0 devrimi ile Türkiye’de dijital teknolojinin değerinin daha da arttığına dikkat çeken Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, “Gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırımla müşterilerimiz 5 dakika aralıklarla konum bilgisi alıp, harita üzerinden de görsel olarak yükünün bulunduğu yerleri görüyor olacak. Mars Logistics olarak bu yatırımla müşterilerimize kesintisiz bilgi akışı sağlayarak, lojistik süreçlerini hızlandırmayı ve ciddi bir zaman tasarrufu sağlamayı hedefledik. İlerleyen süreçte de bu tür dijital yatırımlarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.