Lojistik firmalarımız uluslararası arenada boy göstermeye başladı. Global oyuncu iddiasındaki firmalarımızın yurtdışında kendi ofislerini açtıklarını, depo yatırımı yaptıklarını, farklı taşıma çözümlerini geliştirdiklerini görüyoruz. İş süreçlerinin iyileştirilmesi ve kaliteli yönetim için belgelendirmeye son dönemde ağırlık veren firmalarımızın kalite yönetimi, bilgi güvenliği yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi, sürdürülebilirlik adı altında onlarca belgeye sahip olduklarını görüyoruz. Ancak begelendirmenin öneminin farkında olmayan firmalarımızın sayısı da oldukça fazla.  Lojistik hizmet alan büyük ve kurumsal şirketlerin de firma seçiminde bu belgelerin önemli avantajlar sağladığı düşünüldüğünde önümüzdeki dönemde bu alan da  kıyasıya bir rekabet yaşanacağını söyleyebiliriz.

Türkiye’de birçok firma belgelendirme hizmeti sunuyor. 2004 yılında kurulan yüzde yüz Türk sermayeli Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme şirketi de bu firmalardan biri. Türkiye’nin önde gelen firmalarına hizmet veren Albert QA’nın öncelik verdiği sektörlerin başında da lojistik geliyor. Merkezi İstanbul’da bulunan firmanın, Ankara, İzmir ve Bursa’da bölge müdürlükleri bulunuyor.  Buralardan Türkiye geneline hizmet veren firma 32 ülkede bulunan ofisleri ile uluslararası hizmetlerini sürdürüyor.

TÜRKAK’a akredite bir kuruluş olan Alberk QA; Kalibrasyon Hizmetleri, Muayene Hizmetleri ( Asansör Muayeneleri , Elektriksel Kontroller , Basınçlı Ekipmanların Muayeneleri  , Kaldırma ve İletme Makinaları Muayeneleri ) , İş Hijyeni Kontrolleri ( Toz maruziyeti , Kimyasal ölçümler , Aydınlatma ölçümleri , Gürültü ölçümleri , Temel Konfor , Titreşim )  IRCA Onaylı Yönetim Sistemleri Baş Denetçilik Eğitimleri , Yönetim Sistemleri Belgelendirmeleri (ISO 9001, 14001, 18001, 22000, 27001, 13485) Yönetim Sistemleri  İç Denetçilik Eğitimleri , Yönetim sistemleri Temel Eğitimler gibi farklı lanlarda hizmetlerini sürdürüyor.


2015 yılında endüstriyel ve biyomedikal sektörlerinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara, kalibrasyon, hizmetleri sağlayan Bekal kalibrasyonu alan Alberk QA, sunduğu hizmetlere kalibrasyonu da ekledi. Firma böylece Technic laboratuar kimliği de kazandı.  

2015 yılında ise İkitelli ofisini açan Alberk QA, deney laboratuvarı bu ofise taşıdı.
Alberk QA Technic, ulusal ve uluslararası kapsamda en geniş ve güvenilir akreditasyon olanakları ve kurumsal yapısı ile Kalite Sistem Belgelendirmede, CE Ürün Belgelendirmede, Muayene, Kalibrasyon ,Deney Laboratuvarı Hizmetleri ve Eğitim hizmetleri ile; ürün ve hizmetlerle beraber firmalara saygınlık katmayı hedefliyor.

 ALBERK QA TEKNİK

ALBERK QA TEKNİK, tarafsızlık ilkesi doğrultusunda belgelendirme taleplerini merkez ofisinden almakta ve yurt içerisinde TÜRKAK akreditasyonlu belgelendirme hizmeti sunmaktadır. Denetim ve raporlama dili Türkçe dir. 
Alberk QA Technic; tüm Türkiye’de TÜRKAK ve DAKKS akreditasyonu, yurt dışında ise DAKKS akreditasyonu ile Türkiye ve tüm dünyada, üst düzeyde yetişmiş ve sektörel tecrübeye sahip nitelikli denetim ekibi ve eğitmenlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda güçlü ve büyük referanslarımız ile öncü, lider ve güven duyulan bir kuruluş.
http://www.qatechnic.com/

SİSTEM BELGELENDİRME

* ISO 9001    Kalite Yönetim Sistemi
* ISO 10002  Müşteri Memnuniyeti KYS
* ISO 10012  Kişisel Bilgi Güvenliği KYS
* ISO 13485  Tıbbi Cihazlar KYS
* ISO 14001  Çevre KYS
* ISO 15838  Müşteri İletişim Merkezi KYS
* TS /16949  Otomotiv KYS
* ISO 18001  İş Sağlığı ve Güvenliği KYS
* ISO 20000  Bilgi Teknolojileri Hizmet KYS
* ISO 22000  Gıda Güvenliği KYS
* ISO 22301  İş Sürekliliği KYS
* ISO 27001  Bilgi Güvenliği KYS
* ISO 28001 Tedarik Zinciri KYS
* ISO 29001 Petrol ve Gaz KYS
* EN ISO 50001 Enerji Yönetim KYS
* EN ISO 55001 PAS55 Fiziksel Varlıkların KYS