Özel kimyasallar alanında dünya lideri Clariant, Container Dri®II konteyner kurutucu paketler ile nakliyat süreçlerinde konteynere yüklenmiş kargo gönderilerini nem ve rutubet hasarlarından koruyor. Container Dri® ürün portföyü, intermodal taşımacılık sırasında nem ve rutubetin zararlarına karşı çok yönlü koruma sağlayan dinamik tip nem alıcı paketleri sunuyor.
 
Tedarik zincirinde uzun taşıma süreleri ve değişen iklim koşulları
Gıda maddelerinin dayanıksız ve kolay bozulan yapısı, uzun mesafeli nakliyelerde şirketler açısından dikkat çeken bir problem olarak öne çıkıyor. Hava yoluyla yapılan taşımaların aksine, ürünlerin, gemi, demiryolu ve karayolu üzerinden konteynerler ile taşınması aylarca sürebiliyor. Taşımacılıkta kullanılan konteynerler içerisinde, değişik etkenlerin etkileşimiyle belirlenen farklı türlerde mikroiklimler oluşur. Mikroiklimlerin belirlenmesi, kullanılan konteynerin türüne,taşınan malın niteliğine, ambalajına, yükü sıkıca tutturmak için kullanılan ahşap kirişler gibi ortama nem verebilecek aksesuar ambalaj malzemesine ve dış ortamın hava sıcaklığına bağlı olarak değişir. Bunun yanı sıra, uzun mesafeli taşımalarda hava koşulları, konteynerler içindeki sıcaklığın azalıp yükselmesine neden olarak değişkenlik gösterir. Sıcaklık değerindeki bu iniş çıkışlar, "konteyner yağmuru" denilen olaya neden olabilecek yoğuşmanın oluşumunda rol oynar.
 
Container Dri®II kargo kurutucuları, yoğuşma noktası oluşumunu önleyerek nem miktarını istenen seviyelere çeker. Yoğuşma noktası sıcaklığı, konteyner duvarları ve çatıları gibi yüzeylerde yoğuşmanın başladığı sıcaklık değeridir. Ortamdaki nemi kesin bir şekilde gideren Container Dri®II ürünleri, konteyner yağmurunun taşınan mallara zarar vermesinin önüne geçer. Bu uygulama, tarımsal ürünlerde, ambalajsız gıda maddelerinde, ahşap ürünlerde, cam, mobilya, otomobil parçalarında, deri eşyalarda, kakao ve kahve gibi çekirdeklerde, makineler ve metal bileşenlerde küflenme, korozyon, topaklanmaya ve bunun gibi rutubet hasarlarının önlenmesinde oldukça etkilidir.
 
Farklı nakliye koşulları ve ürün grupları için özel çözümler
Farklı taşıma koşulları ve ürün gruplarına yönelik ihtiyaçları en uygun şekilde karşılamak için 125 g ila 1.5 kg'lik değişen ağırlıklarda askılı paketler (pack), konteynerin duvarlarına uygulanabilecek şekilde arkası yapışkanlı şeritler(strip) ve dökme yüklerin üzerini örtebilecek battaniye halinde kullanılabilen sektörün önde gelen bu ürünleri, kendi ağırlığının üç katı nemi absorbe eder ve bu nemi, kıvamlı, paket dışına sızmayacak şekilde jel formunda içinde hapseder.olarak tutar. Toksik değildir ve imhası kolaydır. Doymuş hava nemini toplayan paketler, standart endüstriyel atıklarla birlikte imha edilebilir. Ürün, tüm sıcaklık değerleri ve nem aralıklarında oldukça etkilidir.
 

Container Dri®II’nin bölge ekonomisine katkısı

Türkiye’nin 2015 yılında ihracat değeri 144 milyar USD’ye ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılındaki toplam ihracat hedefi ise 500 milyar olarak belirtiliyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırımı Destek ve Teşvik Kuruluşu’na (ISPAT) göre denizyolu taşımacılığı, taşınan toplam yükün yüzde 10'unu oluşturacak ve 2023 yılında ise konteyner, TEU (20 feet'lik konteyner) taşımacılığı yüzde 15 artacak. Container Dri®II'yi Balıkesir fabrikasında üretip Almanya, Fransa ve Hindistan gibi ülkelere ihraç eden Clariant, bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunuyor. Şirket ayrıca, Balıkesir fabrikasında istihdam yaratarak ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlıyor.
 
EcoTain® etiketi Clariant'ın sürdürülebilirlik çabalarını vurguluyor
Container Dri®II, Clariant’ın EcoTain® etiketli bir ürün. Bu etiket, bir veya birkaç sürdürülebilirlik kriterinde sınıfının en iyi performansını elde eden Clariant ürünlerini ayırt eder ve piyasa standartlarının önemli ölçüde üzerindedir. Portföy Değer Programına dayalı olarak ürünleri belli kriterlere göre inceleyip tarayan bu etiket, Clariant’ın sürdürülebilirlik çabalarının müşterileri tarafından görülebilmesini sağlıyor. EcoTain®, Clariant'ın ürün portföyü ve müşterilerin ihtiyaçlarıyla ilgili hizmetlerinin yönetimine ilişkin devam eden felsefesine ve sürdürülebilir hammadde esasına dayalı ürün geliştirmeye önem verir.