Kırklareli’ne yönelik tarihi yatırım hamlesi başlatan Kırklareli Belediyesi, kente toplam 50 milyon TL’lik yatırım yapıyor. Aralarında, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi,  Şehit Göktan Özüpek Parkı, Kırklareli Otogarı, Kapalı Pazar Yeri ile Kamyon ve TIR Parkı’nın da bulunduğu tesislerin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştiren Kırklareli Belediyesi bu yılın sonuna kadar tüm yatırımlarını tamamlamayı hedefliyor.

Kırklareli Belediyesi’nin kültür sanat alanında gerçekleştirdiği;  Atatürk Evi, Ali Rıza Efendi Kültür Evi ve Zübeyde Hanım Kadın Spor Merkezi gibi yapılarla baba, anne ve oğul da  Kırklareli ilinde buluşmuş oldu.

TARİHİ YATIRIMLAR

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Faik Öztrak, Seyit Torun, Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kırklareli halkının katılımıyla toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini dile getiren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; “50 milyon TL’Lik yatırımı ilimize kazandırmanın ve Kırklarelili vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz. Kentte uzun süredir özlemi çekilen yatırımları tek tek hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız her geçen gün yenilenen şehrin modern bir görünüme kavuşmasından büyük bir memnuniyet duyuyor” ifadesini kullandı.

Kırklareli Belediyesi olarak yaklaşık 100 bin kişiye hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Kesimoğlu, “50 milyon TL çok büyük bir rakam. Bu adımla aslında biz hizmet verdiğimiz her bir vatandaşımız için 500 TL’lik yatırım yapmış oluyoruz” diye konuştu.

ÇÖPTEN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE  ENERJİ ÇIKTI

Kırklareli Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve resmi açılışı yapılan projelerden Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, 1 Ocak 2018’den tarihinden bu yana faaliyette. Trakya’da ilk ve tek, Türkiye’de ise lisanslı tek tesis olan söz konusu yatırım için Kırklareli Belediyesi, yurtdışında birçok ülkede incelemelerde bulundu. Sonuçta kente kazandırılan üretim tesisi şu anda Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin elektriğini karşılıyor. Hedef Kırklareli’nin diğer ilçelerinde çıkan tüm çöpleri bu tesiste toplayarak kapasitesini artırmak.

YENİ OTOGARI ADINI ‘ATA’DAN ALACAK

Şehir içinde kaldığı için trafik yükü doğuran, yolcuların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan Kırklareli Otogarı da Dereköy Yolu üzerindeki yeni yerine taşınıyor. Hafriyat çalışmaları devam eden ve adı ATAGAR olarak değiştirilecek yeni otogarın içerisinde 3 geliş 12 gidiş olmak üzere toplamda 15 peron olacak. Ayrıca 16 ofis, 16 bilet satış gişesi ve standı, 28 dükkân, 1 market, 1 kafeterya, bebek odası engelli tuvaleti, bay-bayan mescit, 70 araçlık açık otopark ve 19 araçlık ticari taksi durağı, misafirler için 6 araçlık bekleme alanı yer alacak. Yeni otoparkta kamyon ve TIR Parkı da bulunacak.

2018 SONUNDA TAMAMLANACAK

Kırklareli Belediyesi halen hafriyat çalışmaları devam eden otogar ve kapalı pazar yeri projelerini 2018 sonuna kadar hayata geçirmiş olacak. Her iki projeyi de 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefleyen belediye, Kamyon ve TIR Parkı’nda kargo şirketlerinin büyük araçlarına da yer verecek. Böylece uzun ve geniş araçlar şehrin içine zorunlu olmayan haller dışında girmeyecek. Dereköy Sınır Kapısı’nın açılması ile söz konusu yatırımın değeri de artacak.