ITE Turkey’nin grup şirketleri arasında yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık ve İran İslam Cumhuriyeti Demiryolları (RAI) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “1. Uluslararası Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı” 15 - 16 Mayıs 2016 tarihlerinde Orta Doğu ve Orta Asya bölgelerinde petrol ve doğalgaz nakliyat pazarı ile bağlantılı olarak, nakliyat ve lojistik alanlarında karar vericileri bir araya getirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda konferans; demiryolları ve intermodal operatörlerinden, petrol ve doğalgaz terminallerine, liman işletmelerinden, demiryolu üretim firmalarına ve bu pazarları destekleme veya kanuni olarak düzenleme yetkisine sahip bütün otoritelerin temsilcilerini bir araya getirecek.

1. Uluslararası Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı’nın konuşmacıları arasında İran’dan bakanlar ve kamu yetkililerinin yanı sıra; 5 kıtadan 95 ülkede 240 üyesi ile demiryolları sektörünü temsil eden Uluslararası Demiryolları Birliği - UIC’den katılımcılar yer alacak. Uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileri, pazar geliştirme direktörleri, petrol, doğalgaz ve enerji firmalarının nakliyat ve lojistik direktörleri, Orta Doğu, Orta Asya ve Avrupa’dan demiryolu nakliyat operatörleri, tank vagon filosu yöneticileri, petrol tankı üretici firma temsilcileri, liman otoritelerinden ve terminal operatörlerinden temsilciler, güvenlik yöneticileri ve petrol sahası firmalarının temsilcileri konferansta yerlerini alacaklar.

2 gün boyunca sürecek olan konferansın ana başlıkları arasında; petrol ve doğalgaz ürünlerine yönelik multi-modal nakliyat sistemleri, demiryolu taşımacılığı için hangi pazarların potansiyel arz ettiği,  demiryolu ve petrol nakliyatının gelişimine yönelik perspektifler, gelişmekte olan uluslararası ve kıtalararası demiryolu taşımacılığı koridorlarının petrol ve doğalgaz nakliyatı için sunduğu fırsatlar, önde gelen petrol/taşımacılık firmaları, limanlar ve demiryolu operatörlerini birbirine bağlayan başarılı ortaklıklar yer alıyor.

Ayrıca konferansta işlenecek olan; demiryolu ile uluslararası petrol taşımacılığı ve tehlikeli madde taşımacılığına yönelik hukuki çerçeve – birlikte işlerlik ve güvenlik standartları, petrol ve doğal gaz taşımacılığına yönelik olarak demiryolu araçlarının optimizasyonu, dijitalizasyonun etkisi, akıllı trenler – ulaştırma zinciri, müşteri hizmetleri, filo yönetimi ve güvenliğin optimize edilmesi gibi konular da dikkat çekiyor.

İran Başkan Yardımcısı Ali Akbar Salehi, İran Yol ve Kentsel Kalkınma Bakanı  Dr. Abbas Ahmad Akhoundi, İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh ve Uluslararası Demiryolları Birliği’nden üst düzey konukların katılımıyla gerçekleşecek konferans ile katılımcılar; ambargoların kaldırılması sonrası tüm dünyanın hedef pazarı arasında yer alan İran ve bölge ülkelerinde yeni satınalma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları bulabilecek.