Yeni uygulamayla Sea&Miles, Bonus’un tüm özelliklerini kazanıp Sea&Miles Bonus oldu. Sea&Miles Bonus'un tanıtıldığı toplantıda konuşan IDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, "IDO olarak son yıllarda agresif büyüme içindeyiz. İstanbul’u fırsat olarak bulduk. Denizde yenilikçi bir anlayış ile büyüdük ve denizde çözüm üretmeye çalıştık. 6 yıllık zaman dilimi içerisinde birçok iskele yeniledik, deniz otobüsleri aldık, şehir hatları isletmesini devraldık, farklı tipte yeni gemiler ürettik. Dünyadan çok şey öğrendik ama artik dünyaya çok şey öğretecek bilgi ve beceriye sahibiz. Fiziksel büyümenin yanında yönetimsel anlayışımızı da geliştirme yoluna gittik. Aldığımız ödüller, yönetim anlayışımızın bir göstergesi" dedi.    

Paksoy, toplantıda şirketin özelleştirme sürecine de değindi. Paksoy, 31 Mart'ta ihalesi yapılacak İDO için 24 Ocak'ta data room'un açılacağını kaydederek, "İDO'yu alacak kuruluşa özel haklar verilmeyecek." dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilanına göre, işletmenin özelleştirme ihalesinde geçici teklif bedeli 20 milyon dolar olarak belirlendi. Paksoy, özelleştirme sürecinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü ve belediyeninburadaki yüzde 100 hissesinin blok olarak devredileceğini belirtti. Şirketin gelirine ilişkin verecekleri cevabın spekülasyon olacağını ifade eden Paksoy, "İDO'nun muhakkak gemileri, iskeleleri, bir varlığı ve değeri var. Bunun ötesinde İDO önemli bir markadır. Bu nedenle İDO'nun değerini taliplerin hayalleri ve sınırlarının çerçevesi belirleyecek. Dünya çapında bir şirket, ulusal ve uluslararası büyüme potansiyeli var. Dolayısıyla o hayaller ve sınırlar İDO'nun değerini belirleyecek. '' dedi. Genel Müdür, şirketin bu yılı kârla kapattığını, 2011 yılı beklentisinin de 380 milyon TL ciro, bunun da yaklaşık 120 milyon TL'sinin faiz, vergi, amortisman öncesi kâr olduğunu söyledi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ates, projenin basta trafik problemi olmak üzere İstanbul’a büyük katkı sağlayacağın belirterek, "İstanbul 13 milyon nüfusa sahip; yani dünyada 220 ülkeden fazla nüfusa sahip. Yıllık büyümesi yüzde 10 civarında. Büyüme ile beraber sorunlar da büyüyor. Türkiye'de toplamda 15 milyon aracın yüzde 7'si İstanbul’da bulunuyor ve her gün 600 yeni araç trafiğe çıkıyor. İki köprüden toplam yılda 150 milyon araç geçiyor" dedi.İstanbul’un dünyada en güzel kıyılara sahip şehir olduğunu ifade eden Ateş, "Buna rağmen İstanbul’da yolculuk yapan vatandaşlarımızın yüzde 87.5'i karayolunu, yüzde 9.5'i raylı sistemi yüzde 3.5'i de deniz yolunu kullanıyor. Bu da denizde çok yol almamızı gerektiriyor" dedi.   Dünyada ilk İDO'nun artik deniz taşımacılığında bir dünya devi olduğunu ifade eden Ateş, "İDO 2006 yılında Denizbank ile imzaladığı anlaşmayla ilk deniz mili programi Sea&Miles ile başlattık. Bu dünyada uygulama bakımından ilkti. Bu yeni Sea&Miles Bonus kartlar beraber artik alışverişlerde taksit yapılacak ve bonuslar kullanılacak. Sea&Miles'ten kazanılan bon uslarla feribotlarda deniz otobüslerinde bedava bilet alınabilecek, indirim kazanabilecekler ve İDO'lardaki otoparklardan ücretsiz aydalanabilecekler" şeklinde konustu.