Emirates’in kargo birimi SkyCargo, Hindistan’ın en büyük ekonomi gazetelerinden biri olan, Economic Times tarafından “Yılın Uluslararası Hava Kargo Taşıyıcısı” seçildi. Mumbai, Delhi, Chennai, Hyderabad, Bangalore, Cochin, Ahmedabad, Kolkata ve Thiruvananthapuram dahil olmak üzere Hindistan'da dokuz destinasyona hizmet veren kargo lideri SkyCargo, 2015 yılında, Hindistan'dan 168.000 tonun üzerinde kargo taşıdı. Emirates SkyCargo, yolcu uçağındaki kargo bölümüne ek olarak, Hindistan'a haftada üç sefer tarifeli kargo hizmeti veriyor. Aynı zamanda, yerel festival ve müzik konserleri gibi özel projeler için kargo hizmetine özel ek kapasite sağlıyor.

Kazanan şirket; sunulan bağlantı, yıllık ciro ve şirketin büyümesi de dahil olmak üzere bir dizi kriter üzerinde değerlendirme yapan Hindistan'ın en büyük denetim ve danışmanlık şirketi KPMG Hindistan özel jürisi tarafından belirlendi.

Emirates'in Kargodan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, "Emirates, 30 yıl önce Hindistan'a başlattığı kargo faaliyetlerini, haftada 183 geniş gövdeli uçak hizmeti ile dünya çapında 80 ülke ve 150 şehri Hindistan'daki müşterilerimize bağlayarak büyüttü.  Emirates, özel çözümler sunan yenilikleri ile müşterilerinin kargo ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Bu ödülü kazanmış olmaktan onur duyuyoruz. Ayrıca, yenilikçi kargo çözümlerimizin tanındığını bilmekten mutluyuz. ”dedi.

Dünyanın en büyük uluslararası hava kargo taşıyıcısı olan Emirates SkyCargo, filosunda bulunan 249 uçak haricinde 13 adet Boeing 777-Fs ve iki adet B747-400ERFs’den oluşan 15 kargo uçağı ile yüksek ürün kalitesinde hizmet veriyor.