Lojistik sektöründe verimlilik konusu oldukça önemli. Çünkü yapılacak birçok iş ve atılacak birçok adım var. Bunların başında da akaryakıt giderlerini ve lastik giderlerini düşürmek var. Bu konuda büyük lojistik firmalarının profesyonel lastik yönetim hizmetlerine başvurduğunu görüyoruz. Hilal Trans lastik kullanımında daha verimli hareket etmek için çalışan firmaların başında geliyor. Kullandığı lastiklerin verimliliklerini ölçümleyerek raporlayan firma bu sayede lastikten kaynaklanan giderlerini en aza indiriyor. Hilal Trans bu yönde yaptıkları testler sonucunda,  filosunun 3’te ikisini Continental’e çevirdi. 
Hilal Trans Genel Müdürü Şerafettin Aras sektörde verimlilik üzerine yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirterek, “Biz lastiklerimizde takip sistemi kullanıyoruz ve lastiğin tükettiği kilometreyi yakından takip ediyoruz” diyor. Firma Ortağı ve Teknik Genel Koordinatörü İbrahim Küçükçakır da kullandıkları farklı markaları test ederek ölçümlediklerini aktararak, “Tasarruf yönetimi ve verimli sürüşün bizim gibi firmalar için önemini gözetirsek, lastiklerin sonuçlarını yakından takip etmemizin önemini biliyoruz. HTL1’den yeni 55x19,5 (385/55R19.5) ebatındaki (CET3) jenerasyon lastiklere geçtiğimizde verimin artışını gözlemledik. Filomuzun 3’te ikisini Continental’e çevirdik” diye konuşuyor. 
1992 yılından beri karayolu taşımacılık ve lojistik hizmeti sunan Hilal Trans başta Polonya olmak üzere Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerine yapılan taşımacılıkta lider konumda bulunuyor.
1994 yılından 2004 yılına kadar sadece Polonya’ya yönelik faaliyet yürüten firma, bugün gelinen noktada Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerine ciddi oranda taşıma gerçekleştiriyor. 2004 yılından itibaren Slovakya, Macaristan, Romanya, Balkan Ülkeleri ve Baltık ülkelerine ciddi sevkiyatlar yapmaya başlayan Hilal Trans, Polonya’da çok ciddi bir dağıtım ağına sahip. Pazarda 20 yıllık bir sürede faaliyette bulunmanın getirdiği bir avantaj ile hareket eden Hilal Trans’ın Polonya, Slovakya ve Bulgaristan’da da lojistik firmaları mevcut. Hilal Trans’ın şu anki mevcut yapısı içerisinde beyaz yakalı ve mavi yakalı kategoride toplam 230 civarında çalışanı var ve yurtdışında çalışan elemanlar ile bu sayı 300 kişiye varıyor. 
Hilal Trans Genel Müdürü Şerafettin Aras, kazandıkları yüksek deneyimle bu pazarlar için ihracatçılara hizmet ettiklerini söylüyor. Continental lastikleri ile ilgili deneyimlerinin altını çizen Aras, “Özellikle treylerlerinde kullanılan 385/55R19.5 ebatındaki Continental CET3 model lastikleri sayesinde, 350 aracın 300 tanesini test ettiğimizde, 300 bin km’yi geçtiğini ve hala verimlilik sunmaya devam ettiğini gözlemliyoruz” diye konuşuyor.


450 TREYLERİN 350’SİNDE 
CONTINENTAL TAKILI
Firma Ortağı ve Teknik Genel Koordinatörü İbrahim Küçükçakır da Hilal Trans olarak birim maliyetleri dikkate aldıklarının altını çizerek Continental hakkındaki görüşlerini şöyle anlatıyor: “Kullanım ve işin aksamaması kriterlerini baz aldığımızda Continental lastikleri farkını ortaya koyuyor. Dingil başına 8 tonluk bir aracın lastik gücü için Continental’in kullanım performansı göz ardı edilemez. Biz lastiklerimizde takip sistemi kullanıyoruz ve aracın tükettiği kilometreyi yakından takip ediyoruz.  Bir lastiğin kauçuğun sınıra yakın mukavemet gücünü aldığı anı önemsiyoruz. Bu sebeple tüm kriterleri gözettiğimizde, hali hazırda 450 treylerimizin minimum 350’sinde Continental lastikleri takılı.” 

SORUNU CONTINENTAL İLE 
ÇÖZDÜK
En önemli odak noktalarının müşteri memnuniyeti olduğunu ifade eden Küçükçakır, filolarının üçte ikisini Continental’e çevirdiklerini ve orijinal ekipmanda lastiklerin Continental olmasını tedarikçilerinden özellikle rica ettiklerini anlatıyor. Küçükçakır bunun sebebini ise şu sözlerle açıklıyor: “Avrupa’da bugün yapılmış bir asfalt yok, asfaltlar yeni yapılan yollar hariç, minimum 30 yıllık. Bu asfaltlarda yol alan kamyonlarımızı incelediğimizde; asfaltların sağ şeritlerinde oyuklar olduğunu gözlemliyoruz.  Lastiklerin omuzlarda gittiği için orta taraflarının aşınmadığı ama omuzların aşındığını görüyoruz. Yani bu standart lastikler yola değmeden gidiyor. Buna bir çözüm bulmak için çeşitli yöntemler denedik. Buna uygun kaplama lastikler geliştiren firmalarla görüştük. Ancak profesyonel çözümlerle ilerlememiz gerektiğine dair karara vardık. 385x55x19,5 lastik ebatlarını tercih ettik ve şu an 300 bin km’yi aşan yol yapan araçlara sahibiz. Treylerde 300 bin km’yi aşan farklı bir firma olduğunu düşünmüyoruz. Bu treylerdeki performansımızı Continental’e borçluyuz.” 


SEKTÖR BU LASTİĞİ ÖĞRENMELİ
İbrahim Küçükçakır, Continental’in 385/55R19.5 ebatındaki (CET3) lastiğine de özel bir vurgu yaparak, “Hilal Trans olarak bu lastiğin tercih edilebilirliğinin artırılmasını gönülden istiyoruz. Bu lastik tasarım ve kauçuğunun diğer lastik üreticilerinin de baz alıp çeşitliliğini artırmalarının iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü bu model ve lastik rakibi olmayan bir lastik ve sektörde bilinirliğini artırmak istiyoruz.” diyerek sözlerine devam etti. 

DOĞRU TERCİH YAPTIĞIMIZI 
GÖRDÜK
HTL1 ile başladıklarının ve şu an 3. jenerasyon lastiklere yani HT3 desenine geçiş yaptıklarının bilgisini veren İbrahim Küçükçakır, 3. Jenerasyon lastikleri ile ilgili deneyimlerini anlatıyor. “Bolu’dan İstanbul’a transfer ile İstanbul’dan Bolu’ya transfer aynı yakıtı yakmıyor. Tasarruf yönetimi ve verimli sürüşün bizim gibi firmalar için önemini gözetirsek, lastiklerin sonuçlarını yakından takip etmemizin önemini biliyoruz. HTL1’den yeni jenerasyona geçtiğimizde verimin artışını gözlemledik. Hem lastiğin sürtünme katsayısı düşecek hem ömrü uzayacak hem de kar hedeflerini ortak noktada buluşturmuş olacağız. Bu bizim en önemli görevlerimizden biri. Tüm bu dengeleri gözetmek ve hedeflere ulaşmanın yöntemleri çok uzakta değil.” 
İbrahim Küçükçakır,  Continental’in büyük önem verdiği ve müşterilerine büyük verimlilik sağlamak için geliştirdiği Lastik hava basıncı kontrol sistemi, ContiPressureCheck sistemi’nin, müşteri memnuniyeti için, kilometre performansını artırabilmek amacıyla çok önemli bir teknoloji olduğunu kaydediyor.